Κωτσιδης Στέφανος

Ξεκινάει από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων στο Δήμο Εορδαίας για αποζημίωση σε δευτερεύουσες κατοικίες, αγροκτήματα και κτίρια εμπορικών, βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων, που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Νέα Ψηφιακή Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών με Ταυτότητα Οφειλής θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Εορδαίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 

Ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, οι πληγείσες από πλημμυρικά φαινόμενα βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, εμπορικά καταστήματα, άλλες επιχειρήσεις και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή ασκούν νόμιμα την δραστηριότητα τους στα διοικητικά όρια του Δήμου Εορδαίας, μπορούν να καταθέτουν στο Δήμο Εορδαίας αίτηση αντιμετώπισης ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό. Επίσης  από Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 ξεκινάει  και η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων πολιτών των οποίων έχει πληγεί η δευτερεύουσα κατοικία τους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής αίτησης εκ μέρους των πληγεισών επιχειρήσεων απαιτούνται να επισυνάπτονται δικαιολογητικά τα οποία βοηθούν στην αντικειμενική εκτίμηση της ζημίας, από τις ορισθείσες επιτροπές οι οποίες θα προβούν στις επί τόπου αυτοψίες. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να προσκομιστούν συνημμένα της αιτήσεως :

  • Τίτλοι ιδιοκτησίας.
  • Παραστατικά και στοιχεία λογιστηρίου.
  • Στοιχεία νόμιμης λειτουργίας επιχείρησης.

Στην περίπτωση μη ύπαρξης πρωτότυπων δικαιολογητικών, εναλλακτικά αναζητούνται και υποβάλλονται στοιχεία και παραστατικά από τους προμηθευτές μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι αρμόδιες επιτροπές ενδέχεται να ζητήσουν από τους αιτούντες να προσκομίσουν περισσότερα στοιχεία ή/και δικαιολογητικά κατά τη διαδικασία των αυτοψιών και ελέγχων που υποχρεωτικά θα πραγματοποιηθούν. Να υπογραμμιστεί ότι το ύψος της παρεχόμενης επιχορήγησης στους δικαιούχους, θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (άρθ. 36 Ν. 2459/1997 – ΦΕΚ 17/Α΄/1997), ενώ η επιχορήγηση συνίσταται στη δωρεάν χρηματική ενίσχυση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα καταβληθεί μέσω της Δ/νσης Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τέλος να σημειωθεί πως η κατάθεση των αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, στο Γραφείο 14 του Δημαρχείου Εορδαίας (1ος όροφος), καθημερινά από τις 9:00 έως τις 14:00. (Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2463350126-2463350136).

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης