Κωτσιδης Στέφανος

Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023.

Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η διαδικασία καταγραφής και σταδιακής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τον Δήμο Εορδαίας την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, αλλά και ο συντονισμός των ενεργειών που θα ακολουθήσουν, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά.

Στην σύσκεψη, που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Φουρκιώτης και Χρήστος Κεσκερίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαρακτσής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καραβασίλης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κοζάνης Πρόδρομος Ασλανίδης, ο εκπρόσωπος του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Κακάλης, καθώς και οι Πρόεδροι των εξής πληγεισών από την κακοκαιρία Κοινοτήτων :

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2
 • Αγίου Χριστοφόρου, Ευάγγελος Συχουνίδης.
 • Αναρράχης, Κοσμάς Κωτσίδης.
 • Ανατολικού, Αντώνιος Τσακιρίδης.
 • Άρδασσας, Ισαάκ Τσολακίδης.
 • Ασβεστόπετρας, Γεώργιος Παγκαλίδης.
 • Γαλάτειας, Πορφύριος Βουταλής.
 • Δροσερού, Στυλιανός Καλόγηρος.
 • Εμπορίου, Αθανάσιος Μπόζιας.
 • Μηλοχωρίου, Ανδρέας Τριανταφυλλίδης.
 • Ολυμπιάδας, Δημήτρης Φιλίππου.
 • Πτολεμαΐδας, Ισαάκ Νικολαΐδης.
 • Φούφα, Νικόλαος Βόρσιας.

 

Στην συνάντηση τονίστηκε η αναγκαιότητα οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών και η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα, για να υπάρξουν πλήρεις αποκαταστάσεις των πληττόμενων περιοχών. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Εορδαίας βρίσκεται ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από τον Αύγουστο του 2022, ενώ είναι σε συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και εφόσον συντρέχουν λόγοι θα υπάρξει νέα κήρυξη για τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023.

 

Επίσης στη σύσκεψη συζητήθηκε ο καλύτερος συντονισμός των επιφορτισμένων με την Πολιτική Προστασία υπηρεσιών καθώς και η πιστή εφαρμογή του Σχεδίου «Δάρδανος 2», στο πλαίσιο της δημιουργίας έργων αποτροπής τέτοιων καταστροφών.

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι στην όλη διαδικασία, τόσο της αποκατάστασης των ζημίων όσο και της δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων, θα συνδράμει και το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ Α.Ε. που ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Παναγιώτη Πλακεντά για παραχώρηση μηχανημάτων έργου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά σε εργασίες που αφορούν σκοπούς Πολιτικής Προστασίας

 

Τέλος να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αρχίσουν να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης, ενώ θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για τις  διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, έτσι ώστε να αποζημιωθούν για ζημίες και φθορές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της 16ης Ιουνίου 2023.

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης