Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας

Συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων.

 

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-28 Νοεμβρίου 2021.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» και ο Δήμος Εορδαίας συμμετέχει μέσω της δράσης «Ανακυκλώνουμε & Επαναχρησιμοποιούμε Ξύλινα Παιχνίδια».

 

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα, θα πραγματοποιήσει δράση την Τρίτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό που βρίσκεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και καλεί τους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς να φέρουν χαλασμένα ή παλιά παιχνίδια και άλλα διάφορα ξύλινα αντικείμενα όπως είναι καρεκλίτσες, ώστε να τους δοθεί μια «νέα ζωή».

Σημεία συλλογής των ξύλινων αντικειμένων θα είναι ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Μποδοσάκειου Νοσοκομείου και ο Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός που βρίσκεται στην οδό Καραζάνου 1 στην Πτολεμαΐδα.

 

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να αρχίσει ο πολίτης να ξεχωρίζει τα απορρίμματα του, μιας και όσα πιο πολλά πετάμε στον κάδο των απορριμμάτων τόσο περισσότερο επιβαρυνόμαστε για την ορθή διαχείριση τους.

 

Επίσης με την δράση βγαίνει από τον κάδο των απορριμμάτων το ξύλο, όπως άλλωστε ορίζει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και μειώνεται ουσιαστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα δίδετε εργασία σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...