ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Τιμούμε την ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Τιμούμε την ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Τιμούμε την ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

 

Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης

 

Με μήνυμα «Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης. Γίνε μέλος της προσπάθειας και σώσε ζωές» εορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αύριο Τρίτη 14 Ιουνίου.

Σκοπός δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του ρόλου της εθελοντικής αιμοδοσίας στη διάσωση ζωών και στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στόχοι της φετινής καμπάνιας είναι:

  • να ευχαριστήσει τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο και να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω το κοινό σχετικά με την ανάγκη της τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας
  • να τονίσει την ανάγκη για προσφορά αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την επάρκειά του και την καθολική και έγκαιρη κάλυψη των αναγκών για μεταγγίσεις αίματος
  • να αναγνωρίσει και να προάγει την αξία της εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τιμά την Ημέρα του Εθελοντή αιμοδότη, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες που με υψηλό το αίσθημα αλτρουισμού στηρίζουν –διαχρονικά– τις εκδηλώσεις εθελοντικών αιμοδοσιών που πραγματοποιεί το Σωματείο, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες «φιάλες ζωής».

Η ανάγκη για αίμα είναι καθολική και οι ελλείψεις αίματος είναι ιδιαίτερα μεγάλες ανεξάρτητα από περιόδους.

Ακολουθώντας και υλοποιώντας ένα τακτικό πρόγραμμα αιμοδοσιών, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μέσα από τη λειτουργία της Τράπεζας Αίματος, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να καλύπτει ζωτικές ανάγκες των μελών του και όχι μόνο γιατί:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida