“Εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας…προς τιμή των Αγίων Προστατών της ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους”.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Ενημέρωση Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας : Ξεκίνησε η θεώρηση πολυτεκνικών βιβλιαρίων για το έτος 2023.
6 Νοεμβρίου “Εορτασμός της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας…προς τιμή των Αγίων Προστατών της ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ και ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους”.

Η πολύτεκνη οικογένεια επιτελεί τον ύψιστο στόχο πολλαπλασιαστικά,διότι συνειδητά και με επίγνωση των ευθυνών που έχουν πολλά παιδιά δημιουργεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και διαμοιραζει ρόλους με τέτοιο τρόπο ώστε να συνηθίζουν στην ομαδικότητα,στη συλλογικότητα,στην αλληλοβοήθεια,στην ταπεινότητα και φυσικά στη συνδιαχειριση καταστάσεων ,πράγμα που μειώνει τον ακανθώδη και ολέθριο για τα κοινωνικά σύνολα εγωισμό.
👉Οι πολύτεκνες οικογένειες στηρίζουν και τροφοδοτούν την οικονομία,την άμυνα,την παιδεία και γενικά κάθε νευραλγικό τομέα της κοινωνίας,ενώ δυναμώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συμβάλλουν στην υπογεννητικότητα.
👉Είναι καιρός ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας στο σύνολο του ,να αντισταθεί στη διαχρονικά ασκούμενη αντιδημογραφική ,αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και να διεκδικήσει την επαναφορά των μέτρων εκείνων που στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και αποτελούν δημογραφικά κίνητρα όπως:
*Άμεση επαναθεσμοθέτηση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκνων,χωρίς κριτήρια αφού η Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργήθηκε, ακυρώθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ (430/2022)
*Άμεση επαναφορά του επιδόματος πολυτέκνων,με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες.Ειναι επιβεβλημένη η επαναφορά, έναντι της τεράστιας υπερφορολόγησης που υπέστησαν και υφίστανται οι πολύτεκνοι από το 2009,αλλά και της συνεισφοράς τους στον ΦΠΑ.
*Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για τις πολύτεκνες οικογένειες,αφού ο πολύτεκνος όσα παιδιά και αν έχει πληρώνει για την κατοικία του τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με τον άγαμο!
Οι ανάγκες στέγασης είναι ίδιες;
*Επαναφορά των ελεύθερων μεταγραφών των πολυτέκνων γονέων και παιδιών,όπως ίσχυε επί δεκαετίες.
Με τον 4692/2020 ,οι πολύτεκνες οικογένειες αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους,αφού δεν μπορούν να συντηρήσουν 2 ή 3 σπίτια σε διαφορετικές πόλεις.
Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος.
*Απασχόληση συνταξιούχων πολυτέκνων ,χωρίς περικοπή της κύριας και επικουρικής σύνταξης,όπως έχει θεσμοθετηθεί με τον 1256/1982.
Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος,μόνο έσοδα.
*Εφαρμογή του άρθρου 52 του ν.2082/1992 περί άμεση στεγαστικής συνδρομής των πολυτέκνων που αποκτούν το έβδομο (7ο) παιδί .
*Επαναφορά της ισόβιας “σύνταξης” της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος πολυτέκνων που καταργήθηκαν με τους νόμους 4093/2012 , 4141/2013 και 4144/2013.
#ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ….σε όλες τις Πολύτεκνες οικογένειες ‼️
Το Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας.
Η πολύτεκνη οικογένεια επιτελεί τον ύψιστο στόχο πολλαπλασιαστικά,διότι συνειδητά και με επίγνωση των ευθυνών που έχουν πολλά παιδιά δημιουργεί μια μικρογραφία της κοινωνίας και διαμοιραζει ρόλους με τέτοιο τρόπο ώστε να συνηθίζουν στην ομαδικότητα,στη συλλογικότητα,στην αλληλοβοήθεια,στην ταπεινότητα και φυσικά στη συνδιαχειριση καταστάσεων ,πράγμα που μειώνει τον ακανθώδη και ολέθριο για τα κοινωνικά σύνολα εγωισμό. 👉Οι πολύτεκνες οικογένειες στηρίζουν και τροφοδοτούν την οικονομία,την άμυνα,την παιδεία και γενικά κάθε νευραλγικό τομέα της κοινωνίας,ενώ δυναμώνουν το θρησκευτικό συναίσθημα και συμβάλλουν στην υπογεννητικότητα. 👉Είναι καιρός ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας στο σύνολο του ,να αντισταθεί στη διαχρονικά ασκούμενη αντιδημογραφική ,αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική και να διεκδικήσει την επαναφορά των μέτρων εκείνων που στηρίζουν τις πολύτεκνες οικογένειες και αποτελούν δημογραφικά κίνητρα όπως: *Άμεση επαναθεσμοθέτηση του ειδικού μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος πολυτέκνων,χωρίς κριτήρια αφού η Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργήθηκε, ακυρώθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας ΣτΕ (430/2022) *Άμεση επαναφορά του επιδόματος πολυτέκνων,με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες.Ειναι επιβεβλημένη η επαναφορά, έναντι της τεράστιας υπερφορολόγησης που υπέστησαν και υφίστανται οι πολύτεκνοι από το 2009,αλλά και της συνεισφοράς τους στον ΦΠΑ. *Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για τις πολύτεκνες οικογένειες,αφού ο πολύτεκνος όσα παιδιά και αν έχει πληρώνει για την κατοικία του τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με τον άγαμο! Οι ανάγκες στέγασης είναι ίδιες; *Επαναφορά των ελεύθερων μεταγραφών των πολυτέκνων γονέων και παιδιών,όπως ίσχυε επί δεκαετίες. Με τον 4692/2020 ,οι πολύτεκνες οικογένειες αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους,αφού δεν μπορούν να συντηρήσουν 2 ή 3 σπίτια σε διαφορετικές πόλεις. Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος. *Απασχόληση συνταξιούχων πολυτέκνων ,χωρίς περικοπή της κύριας και επικουρικής σύνταξης,όπως έχει θεσμοθετηθεί με τον 1256/1982. Μέτρο χωρίς κόστος για το κράτος,μόνο έσοδα. *Εφαρμογή του άρθρου 52 του ν.2082/1992 περί άμεση στεγαστικής συνδρομής των πολυτέκνων που αποκτούν το έβδομο (7ο) παιδί . *Επαναφορά της ισόβιας "σύνταξης" της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος πολυτέκνων που καταργήθηκαν με τους νόμους 4093/2012 , 4141/2013 και 4144/2013. #ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ....σε όλες τις Πολύτεκνες οικογένειες ‼️ Το Δ.Σ του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!