Πτολεμαΐδα: Στους δρόμους οι Αγρότες - Ζητούν έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο - Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας (βίντεο)

Πτολεμαΐδα: Στους δρόμους οι Αγρότες – Ζητούν έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας (βίντεο 16 λεπτά)

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα: Στους δρόμους οι Αγρότες – Ζητούν έκτακτο Περιφερειακό συμβούλιο – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Εορδαίας (βίντεο 16 λεπτά)

 

Συλλαλητήριο, για τη μη καταβολή των αποζημιώσεων από τον παγετό της Άνοιξης του  2021 στους πληγέντες αγρότες, πραγματοποίησαν  σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας ,ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλης , με κατάληξη το Δημαρχείο Εορδαίας.

Αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον Δήμαρχο , ενώ του παρέδωσαν σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.

Ο κ Πλακεντάς  τόνισε ότι η Δημoτική  καθώς και όλο το Δημοτικό συμβούλιο στέκετε στο πλευρό τους , ενώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα δίκαια αιτήματά τους, θα διαβιβαστεί εκεί που πρέπει.

Λ.Λ.

 

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο του eordaialive.com

 

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΥΟ ΣΥΛΛΟΓΥΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ
ΛΕΚΑΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1)ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2)ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά καλλιέργειες σε χωριά των νομών της Δυτικής Μακεδονίας δέχονται μεγάλες ζημιές από το χαλάζι. Η έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών προξένησε μεγάλες καταστροφές σε παραγωγές ροδακίνων, κερασιών, αμπελιών, κηπευτικών, σιτηρών κ.α.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς σε λίγο θα ξεκινούσαν τη συγκομιδή και είδαν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι μέσα σε λίγα λεπτά και αφετέρου το τεράστιο κόστος παραγωγής κάνει τις προσδοκίες τους για την φετινή χρονιά ιδιαίτερα δυσοίωνες. Ακόμη είναι απλήρωτες καλλιέργειες από τον παγετό του 2021!!

Το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι χαλαζόπληκτη και κάθε χρόνο αντιμετωπίζει τεράστιες καταστροφές είναι γνωστό στην Κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς όμως πρακτικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί  για αντιχαλαζική θωράκιση και προστασία. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση να βλέπουμε κάθε χρόνο τους κόπους και τα χρήματα μας να χάνονται. Φτάνει πια η κοροϊδία από τις Κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους! ΖΗΤΑΜΕ:
 ΑΜΕΣΗ πληρωμή όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό του 2021

● Άμεσες εκτιμήσεις για το χαλάζι και γρήγορη προκαταβολή του 50% της ασφαλιζόμενης αξίας στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας. Ιδιαίτερα άμεση εκτίμηση των ζημιών στα κεράσια και στα πρώιμα ροδάκινα τα οποία 
είναι στην συγκομιδή, να εκδοθούν τα πορίσματα και να πληρωθούν οι
πληττόμενοι παραγωγοί το συντομότερο δυνατόν.

● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

● Επιπλέον αντιχαλαζικά μέτρα προστασίας ειδικά σε περιοχές οι οποίες τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλέον έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η αντιχαλαζική προστασία από “αέρος” δεν επαρκεί.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται χρόνο με τον χρόνο εντονότερες και θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δει τρόπους ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στις καλλιέργειες μας.

Επιπρόσθετα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, να καλυφθούν τα κενά ώστε οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις να γίνονται γρήγορα και να αποζημιώνονται άμεσα οι παραγωγοί και όχι μετά από μήνες ως και πάνω από ένα χρόνο από την στιγμή της ζημιάς όπως συμβαίνει τώρα. ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικά θέματα τα παραπάνω αγροτικά θέματα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged