Πτολεμαΐδα: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δίκαιη Μετάβαση

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δίκαιη Μετάβαση

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα είναι η βάση του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης  για την Πτολεμαΐδα και ευρύτερα τη Δυτική Μακεδονία της επόμενης κυβέρνησης της χώρας, «ώστε η περιοχή αυτή να έχει μέλλον και ζωή, οι άνθρωποι της να ζουν εδώ και να έχουν απασχόληση, να είναι έδρα της πράσινης Ανάπτυξης, της οικονομίας, και πάνω από όλα, να υπάρχει το δίκαιο της δουλειάς και της προκοπής».

 

Αυτό τόνισε στη διάρκεια ημερίδας, που διοργάνωσε η Ν Ε  ΣΥΡΙΖΑ – Π Σ Κοζάνης  με θέμα «Δίκαιη Μετάβαση», ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα, με την πρόταση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, θα συνδιαμορφωθεί μαζί με τους τοπικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες « για το τι χρειάζεται η περιοχή, ώστε να αποτρέψουμε ταυτόχρονα την κατάρρευση που απειλεί γενικά την χώρα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Δίκαιη μετάβαση απαιτεί πολύ καλό σχεδιασμό, εργαλεία συμμετοχής και αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο, ότι δεν συμμετέχει η τοπική κοινωνία, ανάφερε, μεταξύ άλλων,  η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος- Βουλευτής Φλώρινας  ΣΥΡΙΖΑ- Π Σ, Πέτη Πέρκα, ενώ δεν προχώρησε ο χωροταξικός σχεδιασμός, ειδικότερα τα πολεοδομικά, το σημαντικότερο εργαλείο για την επαναπόδοση των εδαφών.

Στην παρέμβαση της η βουλευτής Ν. Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ- Π Σ  Καλλιόπη Βέττα  σημείωσε ότι «τα πρώτα δείγματα από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη βίαιη Απολιγνιτοποίηση έφεραν  Ανεργία, απώλεια του ΑΕΠ, απομείωση του πληθυσμού κατά 10,1%, το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα, και από την άλλη καμία υλοποίηση των εξαγγελιών, ακόμη και  από τα 16 έργα που ανακοινώθηκαν, δεν υλοποιήθηκε τίποτε.

 

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!