Πτολεμαΐδα: «Φεύγουν» τα αγάλματα από την κεντρική πλατεία και ακολουθεί η ανάπλασή της

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: «Φεύγουν» τα αγάλματα από την κεντρική πλατεία και ακολουθεί η ανάπλασή της

Πτολεμαΐδα: «Φεύγουν» τα αγάλματα από την κεντρική πλατεία και ακολουθεί η ανάπλασή της


Χωρίς τον ανδριάντα του Πτολεμαίου των προτομών του Αλέξανδρου Υψηλάντη και του αείμνηστου Δημάρχου Πτολεμαΐδας Πέτρου Τόττη θα παραμείνει η κεντρική πλατεία, μετά την χθεσινοβραδινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας, για τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία και φαίνεται, ότι δρομολογείται η ανάπλαση του χώρου.

Σύμφωνα με τον εισηγητή Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Αναστάσιο Λόφτσαλη, ο ανδριάντας του στρατηγού Πτολεμαίου του Α’ του Λάγου θα τοποθετηθεί στο σημείο όπου σήμερα βρίσκεται το συντριβάνι με το κυκλαδίτικο γλυπτό, η προτομή του Πέτρου Τόττη θα στηθεί μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ του Αλέξανδρου Υψηλάντη θα μεταφερθεί στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πρόκειται για την υλοποίηση πρότασης που κατατέθηκε από την αρχή της θητείας της Κοινότητας Πτολεμαΐδας την οποία έκανε αποδεκτή ο Δήμος Εορδαίας με Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης να συνδέουν την μεταφορά των μνημείων με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων από τα παρακείμενα καταστήματα αναψυχής και τον κ. Λόφτσαλη να απαντά πως «ο χώρος, που θα δημιουργηθεί μπροστά από τα καταστήματα θα αφαιρεθεί από εκείνον που καταλαμβάνουν οι επαγγελματίες καταστημάτων αναψυχής μπροστά από τις κολώνες της πλατείας». Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ανάφερε ότι θα ξηλωθεί το κυκλαδίτικο γλυπτό και στη θέση του θα διαμορφωθεί «ένα όμορφο παρτέρι», στη βάση μελέτης από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που διενήργησε μετρήσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα, συνυφασμένη η όλη προσπάθεια με την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης, που ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θέμα, που θα έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Πρόθεση μας είναι το ριζικό λίφτινγκ της πλατείας» κατέληξε ο κ. Πλακεντάς.

 

 

 

ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!