Πτολεμαΐδα: Έτοιμο το καινούργιο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Πτολεμαΐδα: Έτοιμο το καινούργιο 10ο Δημοτικό Σχολείο

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

«Έτοιμο προς χρήση» είναι το καινούργιο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας που κατασκευάστηκε στην περιοχή του ΚΕΠΤΣΕ, και απομένει η έγκριση από πλευράς της Περιφερειακής διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας, η οποία έχει ήδη ενημερωθεί, για τη μεταστέγαση του 10ου Δημοτικού Σχολείου -συστεγάζεται μέχρι σήμερα με το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης- και τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Εορδαίας, Κυριάκος Αντωνιάδης, το διδακτήριο, δίπλα από τις εγκαταστάσεις των Πανεπιστημιακών τμημάτων Μαιευτικής και Εργοθεραπείας, έχει παραληφθεί διοικητικά, έχουν περαιωθεί όλες οι κτιριακές εργασίες, συνδέθηκε με την Τηλεθέρμανση, όπως και με το δίκτυο οπτικών ινών, ενώ είναι θέμα ημερών η πλήρης ηλεκτροδότησή του.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, που θεμελιώθηκε τον Μάρτιο του 2019, συνολικού προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ περίπου, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, διαθέτει πληθώρα αιθουσών για διάφορες σχολικές χρήσεις και δραστηριότητες όπως και πολλούς βοηθητικούς χώρους. Η λειτουργία του θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση του αριθμού των μαθητών που φοιτούν σήμερα στα  4ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida

1 thought on “Πτολεμαΐδα: Έτοιμο το καινούργιο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Comments are closed.