Πτολεμαΐδα: Εθελοντική Αιμοδοσία της ΚΝΕ

Πτολεμαΐδα: Εθελοντική Αιμοδοσία της ΚΝΕ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Καλούμε τη νεολαία και τους εργαζόμενους της πόλης μας να ανταποκριθούν μαζικά στην πρωτοβουλία της Οργάνωσης μας για εθελοντική αιμοδοσία, στην προσπάθεια κάλυψης των μεγάλων αναγκών για αίμα, δείχνοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των υγειονομικών που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν και δίνουν τιτάνιο αγώνα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, για την προστασία της υγείας του λαού.

Με την μαζική συμμετοχή μας δίνουμε την καλύτερη και έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση που “κουνά το δάχτυλο” στη νεολαία και τη στοχοποιεί για τις εξάρσεις της πανδημίας προκειμένου να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες διαχείρισης και αντιμετώπισής της, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα στον αγώνα διεκδίκησης μέτρων ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στην Αιμοδοσία του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη από τις 8:30 έως τις 13:00 και την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη από τις 8:30 έως τις 13:00.

Υπενθυμίζονται στους αιμοδότες τα παρακάτω:

  • Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
  • Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
  • Κατά την αιμοδοσία, οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας. Εάν έχουν κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
  • Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.
  • Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών για τους άνδρες και 4 μήνες για τις γυναίκες από την προηγούμενη αιμοδοσία.
  • Να έχει παρέλθει τουλάχιστον 1 εβδομάδα από την ολοκλήρωση εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή τουλάχιστον 28 μέρες από το τέλος των συμπτωμάτων για όσους έχουν νοσήσει.
  • Η είσοδος των αιμοδοτών θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
  • Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούνται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον ν. 4554/2018 δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.

Οργανώσεις Βάσης Πτολεμαΐδας

                                                                                                         της

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida