Πτολεμαΐδα – Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται ο λιγνίτης για να συμβάλει στη φθηνή ενέργεια

Πτολεμαΐδα – Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται ο λιγνίτης για να συμβάλει στη φθηνή ενέργεια

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Πτολεμαΐδα – Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται ο λιγνίτης για να συμβάλει στη φθηνή ενέργεια

Ο λιγνίτης χρειάζεται και μπορεί να συμβάλει στην φθηνή ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τον Ελληνικό λαό”, υποστήριξε ο Γ Γ της Κ Ε του Κ Κ Ε Δημήτρης Κουτσούμπας από την Πτολεμαΐδα, ενώ ως προς την απολιγνιτοποίηση της περιοχής έκανε λόγο για «εγκληματική πολιτική, διαχρονικά, όλων των κυβερνήσεων».

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τις σημερινές των Υπουργών σχετικά με τις αντοχές της Οικονομίας, ανάφερε ότι, “η Κυβέρνηση βλέπει να έχει αντοχές η Οικονομία για τους λίγους Επιχειρηματικούς Ομίλους, ενώ, για τους εργαζόμενους και τα Εργατικά στρώματα η Οικονομία δεν έχει αντοχές. Ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, ανέργους, αγρότες, μέσω της κατάργησης του ΦΠΑ, των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ειδών πλατειάς κατανάλωσης, προστασία του εισοδήματος με αυξήσεις μισθών, χρήση όλων των μορφών Ενέργειας.

eordaia koutsoumbas 1

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που περιοδεύει σήμερα στο Ν. Κοζάνης, απέδωσε την εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου “στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”, στην «απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία» και “στον ανταγωνισμό μεταξύ ΝΑΤΟ- Ε Ε Ρωσίας και ΗΠΑ”.

«Χρειάζεται και ο Λιγνίτης, και η γεωθερμία, οι ΑΠΕ,οι υδρογονάνθρακες, όλα αυτά σε
συνδυασμό, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να υπάρχει φθηνή ενέργεια και επάρκεια για όλο τον λαό, για να μην οδηγηθούμε στη φτώχεια και στην εκμετάλλευση», είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Γ Γ της Κ Ε του ΚΚΕ, δήλωσε, ότι “βρήκε συμμέτοχο στο αίτημα της μετάθεσης του χρόνου απολιγνιτοποίησης και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε ο στόχος αυτός να γίνει πιο συγκεκριμένος”.

Mαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida