«ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» (Περί αγωγού φυσικού αερίου ερωτήματα)

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
«ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» (Περί αγωγού φυσικού αερίου ερωτήματα)

«ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» (Περί αγωγού φυσικού αερίου ερωτήματα)

 

Το ψηφοδέλτιο της Κοινότητας «ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει τους πολίτες του Δήμου Εορδαίας αλλά κυρίως τους κατοίκους της Κοινότητας Περδίκκα για τον υπό κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου (Φ.Α.) διέλευσης και όδευσης προς την Φλώρινα από τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εδώ και μέρες εκτελούνται έργα στην ευρύτερη περιοχή της Κοινότητας Περδίκκα για την κατασκευή του αγωγού Φ.Α. που θα τροφοδοτεί την Φλώρινα.

Ήδη από το 2020 ήταν γνωστό στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το θέμα και μάλιστα τα όποια έργα και οι δαπάνες θα είναι από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), όμως αυτές οι δαπάνες αφορούν τις τηλεθερμάνσεις των πόλεων (Πτολεμαΐδας – Κοζάνης – Αμυνταίου και Φλώρινας). https://greenagenda.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83

Πρόσφατα μάλιστα στις 02-07-2022 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Μάριος Τσάκας επισκέφθηκε την περιοχή Περδίκκα, όπου κατασκευάζεται το λεγόμενο «χαλύβδινο δίκτυο» μέσης πίεσης, που θα μεταφέρει το αέριο από τον αγωγό ΤΑP στις παρυφές της πόλης της Φλώρινας και από εκεί, μέσω του δικτύου χαμηλής πίεσης, το φυσικό αέριο θα μεταφέρεται στους 5000 καταναλωτές. https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/aftodioikisi/391529/to-2023-to-fysiko-aerio-se-florina-kastoria-kai-grevena

Πουθενά όμως δεν αναφέρεται ότι υπάρχει η πρόβλεψη για την Κοινότητα του Περδίκκα πως θα έχει φυσικό αέριο!!!

Τα ερωτήματα :

1ον Γνώριζε η Δημοτική Αρχή για το θέμα και αν ναι τι έκανε για να εξασφαλισθεί φυσικό αέριο στον Περδίκκα;;;;

2ον Η Περιφέρεια και ειδικά ο κ. Κασαπίδης που εισηγήθηκε χρέη Τεχνικού Συμβούλου – Project manager να εκτελέσει η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ), γιατί δεν ενημέρωσε σχετικά το Τοπικό Συμβούλιο του Περδίκκα;;;

3ον Τι οφέλη θα έχει η κοινότητα και γιατί αυτά μέχρι σήμερα αν υπάρχουν δεν έχουν γίνει γνωστά;;;;

4ον Ζητούμε ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από την εταιρεία διαχείρισης, τον Δήμο, την Περιφέρεια, και φυσικά την ΑΝΚΟ.

5ον Επιφυλασσόμεθα για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια μας αιτήματα που είναι:

1ον Παροχή φυσικού αερίου σε όλη την κοινότητα με χαμηλή χρέωση με συμβολαιοποίηση σε βάθος ετών.

2ον Ανάληψη του όποιου κόστους προς τους καταναλωτές από κονδύλι που δεν θα βαρύνει τους καταναλωτές.

3ον Ποσοστό σε προσλήψεις προσωπικού από την εταιρεία από άνεργα άτομα της κοινότητας.

 

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

«ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

 

Αρσενίδης Ηλίας

Βλάχου Αντιγόνη

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!