Παναγιώτης Πλακεντάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η μετάβαση δεν είναι μόνο βίαια αλλά απολύτως καταστροφική

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Παναγιώτης Πλακεντάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η μετάβαση δεν είναι μόνο βίαια αλλά απολύτως καταστροφική

Παναγιώτης Πλακεντάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η μετάβαση δεν είναι μόνο βίαια αλλά απολύτως καταστροφική

 

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς  στην ομιλία του προς τον Πρωθυπουργό ανέφερε πως “η Δυτική Μακεδονία κε Πρωθυπουργέ και ειδικότερα η Πτολεμαίδα αποτέλεσε και αποτελεί τον καταλύτη στην ανάπτυξη και στην ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια καθώς εδώ και πάνω από 60 χρόνια από τα σπλάχνα της Εορδαίας βγαίνει ο λιγνίτης, ο τόσο κακοφημισμένος το τελευταίο διάστημα. Το Εθνικό καύσιμο το οποίο για 60 χρόνια στήριξε την Εθνική Οικονομία.  Η θέση μας είναι οτι η απολιγνιτοποίηση γίνεται με τρόπο βίαιο κυρίως ως προς το χρόνο. Και φέρνω ως παράδειγμα την Πτολεμαίδα 5. Θα προλάβει μέχρι το 2025 η νέα μονάδα να κάνει απόσβεση το 1,5δις ευρώ που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός; Κατά τη άποψη μας υπάρχει μια ακατανόητη βιασύνη. Είμαστε στο μάτι του κυκλώνα. Η μετάβαση δεν είναι μόνο βίαια αλλά απολύτως καταστροφική”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κ. Πλακεντάς έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως η αξιοποίηση του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαίδας, η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη – ΒΙΟΠΑ, η εξασφάλιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανση, η δημιουργία Campus για τις σχολές Υγείας με πυλώνα το Μποδοσάκειο, η ολοκλήρωση μετεγκαταστάσεων και ο περιορισμός της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης φωτοβολταικών κ.α.

Ο κ. Πλακεντάς κατέληξε πως “δεν αμφιβάλλουμε για την πρόθεση να “πέσει” χρήμα στην περιοχή αλλά φοβόμαστε πως όταν γίνει αυτό δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να τα αξιοποιήσουν” και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μην λησμονήσει την Εορδαία, όπως λένε και οι στίχοι του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

 

–  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!