Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ (Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης )

Μ.ΡΑΜΠΙΔΗΣ-Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ(Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥEordaialive)

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

(Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ   Eordaialive)

Μιχάλης Ραμπίδης  Πτολεμαΐδα  24-1-2021

Διάβασα με προσοχή τις διευκρινήσεις σας, είδα τα σπουδαία και χρήσιμα για την ενημέρωση των νέων γενεών κείμενα του γραπτού τύπου της εποχής εκείνης για το “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ”. Στον κάθε αναγνώστη δίνεται η καθαρή εικόνα των προθέσεων της γείτονος την εποχή εκείνη, που δεν είναι διαφορετική σήμερα.

Τόσο από το εν λόγω κείμενο όσο και από την παρατήρησή μου, γίνεται σαφέστατο το εξής: Η σπουδαιότητα της αναβάθμισης του “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ” Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να προσθέσω ακριβώς δίπλα στο “ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ” και την αναβαθμισμένη Σχολή Ιατρικών Επιστημών της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ. (Δεν υπάρχει Σχολή χωρίς πρώτα την Νοσηλευτική και μετά Ιατρική. Πρέπει να αποτελεί άμεση-ανυποχώρητη διεκδίκησή μας).

Πολύ καλά κάνετε και διευκρινίζεται-τονίζεται στο κείμενό σας τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο Ογκολογικό Τομέα αντί του αντίστοιχου «τμήματος», την αξία ενός αυτοτελούς οργανισμού με εργαστήρια και κλινικές και του καθοριστικού ρόλου για το μέλλον του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ». Επομένως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να το απαιτήσουμε άμεσα, με κάθε μέσο.

Εδώ ακριβώς είναι ο διαφορετικός τακτικός αγώνας για τον κοινό σκοπό μας, που προτείνω επί δεκαετίες: Συμμάχους για την ενδυνάμωση των παρεμβάσεων και διεκδικήσεών μας και επίτευξης του τελικού στόχου (ΑΝ.ΣΚ. με στρατιωτική ορολογία). Όσοι έχουν εικόνα από τους ασθενείς Καστοριανούς που νοσηλεύονται στο «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» γιατί το προτιμούν και πως το κοσμούν με τις εντυπώσεις τους, πάρα την παμπάλαια-δύσκολη και επικίνδυνη οδική σύνδεση διάρκειας μιας (1) ώρας καταλαβαίνουν ….

 Και με τη στοά μεγαλώνει αποτελεσματικά το μέγεθος του «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ», γιατί λέτε να το πολεμούν λυσσαλέα το έργο από το 1992;

΄Όλοι οι πολίτες της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (δεν χαρίζουμε κανέναν), με ενωμένους και βασικούς διεκδικητές τους Φλωρινιώτες, Εορδαίους, Καστοριανούς, θα έχουν αναβαθμισμένη παροχή υγείας, άκρως απαραίτητη για τις δύσκολες εποχές των σοβαρών, αλλά και ανίατων ασθενειών-πανδημιών. Παρομοίως θα εξυπηρετηθούν και οι σοβαρές ανάγκες των κατοίκων Κοζάνης (20’ από ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ) – Γρεβενών (35’ από ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ), αλλά και Έδεσσας (45’ με προπολεμικό οδικό δίκτυο) αντί για 1,5 ώρα από τα μεγάλα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης & Ιωαννίνων.

Αντίστοιχα ωφελημένοι και οι Καστοριανοί με την εύκολη-γρήγορη (20’ από Πτολεμαΐδα) πρόσβασή μας στο καλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα από άποψη καιρικών συνθηκών (στατιστικών στοιχείων) σε ετήσια βάση, αεροδρόμιου του Άργους Ορεστικού κ.λπ.

Δεν πιστεύω ότι είναι η ώρα για την διεκδίκηση Περιφέρειας αλλά Περιφερειακής Ενότητας (Νομού). Οι 13 Περιφέρειες έγιναν ουσιαστικά (οικονομικά) πέντε και η μικρότερη Περιφέρεια της Ελλάδας είναι η δική μας. Αν συρρικνωθούν είμαστε οι πρώτοι υποψήφιοι. Εκεί πρέπει να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους από τους γείτονες. Άλλοι για Ήπειρο τράβηξαν κι εμείς για Κεντρική Μακεδονία ……

Η οδική διέξοδος στο «αλμυρό νερό» με τις παρούσες συνθήκες μπορεί να διεκδικηθεί ενδεχομένως και μέσω της Π.Ε. Πέλλας.

Ο αείμνηστος Μποδοσάκης μας έδωσε ένα σημαντικό- το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι λάθος να ασχημονούμε στο άψυχο άγαλμά του, της ομώνυμης Κεντρικής Πλατείας της πόλης μας.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι πολιτικοί μας ταγοί βγάζουν «σπυράκια» με τα αιτήματα και τις προσδοκίες μας. Μπορούμε να τους συμπαρασύρουμε, όταν ενωμένοι αποκλείσουμε όλους τους δρόμους διαφυγής τους.   Είμαι βέβαιος ότι προσθέτουμε και δεν αφαιρούμε!              Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida

1 σχόλιο στο “Μ.ΡΑΜΠΙΔΗΣ-Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ(Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥEordaialive)

  1. Σε χαίρομαι ρε Ραμπίδη ….. πάντα εύστοχος

    σημειωτέο ότι οι 52 πρώην νομοί της Πατρίδας μας έγιναν 74 περιφερειακές ενότητες.
    Εμείς που είμασταν ?

    Διεκδίκηση της μεταλιγνιτικής περιόδου έπρεπε να είναι ΠΕ Εορδαίας με προσλήψεις εντοπιότητας έναντι των χαμένων θέσεων εργασίας της ΔΕΗ.

Τα σχόλια ειναι κλειστά.