Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας: Λίγα λόγια αντί ανάλυσης

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαΐδας: Λίγα λόγια αντί ανάλυσης

Λίγα λόγια αντί ανάλυσης…

Η επαναφορά στην περιβόητη κανονικότητα μετά από δύσκολους μήνες «χειμερίας νάρκης» ήρθε. Αν και δεν είναι όπως την αναμέναμε ομαλή και ατάραχη καθώς συνεχόμενες προκλήσεις σε εθνικό- τοπικό επίπεδο είναι παρούσες και παραμένουν άλυτες. Συλλογικά διλλήματα, προβληματισμοί και το κλίμα αβεβαιότητας παραμένει. Η τέχνη του κινηματογράφου όμως ως είθισται καταπραϋντική και εξυγιαντική φέρνει στο φως τις προβληματικές περιοχές για να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις…

Στις καθημερινές συζητήσεις και συνδιαλλαγές η ατμόσφαιρα της αποπνικτικής ασάφειας, της έλλειψης ενός οργανωμένου σχεδίου και της αίσθησης του διαχωρισμού των συμφερόντων ανάμεσα σε προνομιούχους και μη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έντονες οι κοινωνικές αντιφάσεις και αντιθέσεις που και εδώ η παρουσία του σινεμά έρχεται δυναμικά να μετουσιώσει τις σκέψεις σε εικόνες, τα καρέ σε συμβολισμούς και μηνύματα. Πάντα κυρίαρχη η πολυσήμαντη(με την έννοια των πολλών σημασιών) ερμηνεία των αποσπασμάτων, η διάκριση των σημαινόμενων από το σημαίνον καθώς και ο φωτισμός των υπό διερεύνηση θεμάτων προκειμένου να δώσει τροφή για σκέψη στο κοινό…

Βασικό μέλημα της ΚΟΠ σε αυτή την προσπάθεια ανάδειξης των ζωτικών θεμάτων της πόλης με το τρίπτυχο Ενέργεια- Υγεία- Εργασία, η εστίαση της προσοχής στους βασικούς πυλώνες της μακροημέρευσης μιας πόλης. Παράκληση να αφουγκραστούν οι ανάγκες και οι δυσκολίες που βιώνει ο τόπος από τους τοπικούς άρχοντες μηδενός εξαιρουμένου, ανεξαρτήτως πολιτικού χρωματισμού και ιδεολογίας.

Με μέσο όχι την ανούσια ανταλλαγή πυρών και της άγονης αντιπαράθεσης αλλά μέσω της τέχνης του κινηματογράφου, της αποκωδικοποίησης και της εκ νέου νοηματοδότησης των σύνθετων μηνυμάτων του. Ας είναι η απαρχή για ένα ξεκίνημα διαλόγου στον νέο και βεβιασμένο βηματισμό που (θα) βιώνει ο τόπος μας.

Οι προβολές και οι δράσεις αφιερώνονται στον πολυγραφότατο, δραστήριο και μαχητικό πνεύμα του Δημήτρη Λιακάκου που με την συμβολή και ενεργό παρουσία του χάραξε τη δική του πορεία αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα!

Κική Τσόγκα
ΚΟΠ

Σινεμά και διάλογος αφιερωμένα στο Δημ. Λιακάκο

Για την Υγεία, Εργασία, Ενέργεια.

Ενέργεια Κυριακή 12-9-21 πάρκο «κιβωτός» (εκτάκτων αναγκών), 7.00 μμ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Γιωτόπουλος Νίκος (ηλ/γος μηχ. Συνταξιούχος ΔΕΗ)
ΣΕΦΠΕΔΜ (επιχειρηματίες φωτοβολταϊκών)
Πράσσος Στέφ. (Συνταξιούχος ΔΕΗ)

ΤΑΙΝΙΑ:
Η επιστροφή του Προμηθέα του Κατζουράκη Κυριάκου

Υγεία Πέμπτη 16-9-21 πάρκο «κιβωτός» (εκτάκτων αναγκών), 7.00 μμ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
θοδ. Σδούκος (γιατρός 1θμιας υγείας)
Τζούλης Θεοφάνους (οδοντίατρος)

ΤΑΙΝΙΑ:
Παρόντες του Αυγερόπουλου Γιώργου
dance me της Ταργοντσίδου Λεμόνας

Συλλέγουμε είδη 1ης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.
Θα τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα.

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες 6973 258066

Κινηματογραφική Ομάδα Πτολεμαϊδας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!