Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου.

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου.

Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου.


Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή μας.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο κύριος Πλακεντάς ενημέρωσε την Υφυπουργό για την πορεία του έργου κατασκευής Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Στέρηση στο Δήμο Εορδαίας, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα κτήριο 1400 τ.μ. στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 25 ως 50 άτομα, ενώ η στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα είναι δυναμικότητας 12 ατόμων. Το έργο ολοκληρώνεται πάρα πολύ σύντομα, καθώς αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία του εξοπλισμού, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για τις 7 από τις από τις 9 ομάδες υλικών του εξοπλισμού.

 

Έπειτα κυρία Μιχαηλίδου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Εορδαίας, τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δημήτρη Σπόντη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, στο εν λόγω κτήριο όπου και μετέβησαν.

Η Υφυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις της νέας υπερσύγχρονης δομής, ενώ παράλληλα δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός της δημιουργίας τόσο σημαντικών έργων που συμβάλλουν τα μέγιστα στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και απέδωσε τα εύσημα στο Δήμο Εορδαίας για την πολιτική που ασκεί στον κοινωνικό τομέα.

 

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Εορδαίας η κυρία Μιχαηλίδου συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε. Κοζάνης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν το Αναπηρικό Κίνημα, ενώ ο Παναγιώτης Πλακεντάς ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας για την κατασκευή ενός Πρότυπου Πάρκου Αναψυχής και Ευεξίας στην Εορδαία, με σκοπό την δημιουργία ενός χώρου δραστηριοτήτων κατάλληλου για ΑμεΑ.

 

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Εορδαίας απέσπασε την δέσμευση της κυρίας Μιχαηλίδου για την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εύσημα στο Δήμο Εορδαίας στον τομέα κοινωνικής πολιτικής, από την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου.

 

 

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ: ,
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!