Επαναφέρει το θέμα των σχολών υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας ( βίντεο)

Eordaialive Team
7λ ανάγνωσης
Επαναφέρει το θέμα των σχολών υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας - ( βίντεο)

Επαναφέρει το θέμα των σχολών υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας ( βίντεο)

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΟΛΩΝ ΥΓΕΙΑΣ , Η ΑΞΙΩΜ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΛΕΙTΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ  ΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ καθώς και άλλα θεματα σύμφωνα με την τελευταία τοποθέτησή της επικεφαλής κ. Αθηνας Τερζοπουλου στο Δημοτικό.Συμβουλιο.
Επαναφέρει το θέμα των σχολών υγείας η αξιωματική αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας - (Τα 3 θέματα που τέθηκαν στο Δ. Συμβούλιο -βίντεο)
Με αφορμη την συζήτηση του οικονομικό.προυπολογισμού  2023 του Δημου Εορδαιας , η επικεφαλής  της αξιωμ.αντιπολιτευσης κ. ΑΘΗΝΑ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ επανέφερε το θεμα της ώθησης  τής ανάπτυξης της περιοχής μας  σαν αντιστάθμισμα τής απολιγνιτοποιησης και της εν γένει κρίσης.
Ο πηχυς   είναι  χαμηλά ,εύκολα τον περνάς και επειδή έχουμε χρέος  να ξεβαλτώσουμε ,πρέπει να βάλουμε ψηλά τον πήχυ, πράγμα που δεν  βλέπουμε.
Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων,  έγινε λόγος απο την κ. Τερζοπουλου ,αυτή τη  φορά για (3) ΤΡΙΑ :
 
—-Ένα ( 1 )  είναι η δημιουργία στέγης για τη στέγαση της Σχολής ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στην Πτολεμαιδα  και η
διεκδίκηση της Σχολής ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ( μόλις δημιουργηθούν οι προυποθέσεις) .καθώς και η διερεύνηση λειτουργίας του Μποδοσακειου Νοσοκομείου  ως Πανεπιστημιακού.
“”Η μέχρι τώρα  επιλογή από την Δημοτική Αρχή  για την κατασκευή γηπέδου καθώς και σχολών  και φοιτητικης λέσχης στο χώρο των πρών στρατοπέδου  , χωρίς να έχει γίνει μέχρι σημερα καμία μελέτη σκοπιμότητας γι αυτην την συνύπαρξη,  είναι μάλλον χάσιμο χρόνου και το πιθανότερο είναι ότι θ απαιτηθούν πάρα πολλά χρόνια., εφ όσον μέχρι σημερα είμαστε ακόμη στην  αποστολή προς έγκριση της σχετικής περιβαλλοντικής μελέτης επιπτώσεων..για την τροποποίηση του ρυμοτομικου.!Να θυμίσουμε βέβαια πως  από την έκταση του στρατοπέδου Καπετάν Φούφα και συγκεκριμένα από την προς πολεοδομηση περιοχή που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ)  , δεν αποδίδονται όλα στον Δήμο, αλλά  τα 83 στρέμματα περίπου αποδίδονται στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ :και θέλουμε να επιμείνουμε  σ αυτό  Το ξέρει και ο κ.Δημαρχος .Και μαζί με παράγοντα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας όταν τους έγινε η πρόταση,  εκφράστηκαν με θετικά σχόλια. (Αυτό ξέρουμε εμείς). Από τότε όμως πέρασε πολύς πολύς καιρός και “δεν κουνήθηκε ” το θέμα.
Έγινε και σε μας αυτή η πρόταση. Κτιριο δηλαδή της πόλης μας να χρησιμεύσει για να λύσει το στεγαστικό της σχολής εργοθεραπειας , στο μέλλον σχολής Λογοθεραπείας,  για να λύσει την ανάγκη ύπαρξης μεγάλου  συνεδριακού χώρου ,για να λειτουργεί εστιατόριο, καφετέρια ,ανετο παρκινκ, για να διατεθούν   δωμάτια  σε άπορους φοιτητές μας,  Υπαρχει αυτό  το Κτιριο στην Πτολεμαΐδα και μάλιστα με χωρο γύρω του 33 στρέμματα και με δυνατότητα ανέγερσης άλλων Επιπλέον  5500 τ.μ κτισμάτων , ενώ εκεί σήμερα υπάρχουν κτισμένα 3300 τ.μ. Είναι το κτιριο του ξενοδοχείου Πτολεμαιος , που βρίσκεται σε αμφιθεατρικη περιβλεπτη θέση, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μποδοσακειο νοσοκομειο μας καθώς επίσης και από την σχολή Μαιών, σχηματιζοντας  ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ ΥΓΕΙΑΣ . Σ ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΘΕΣΗ . Πολύ σημαντικότερη απ αυτήν του στρατοπέδου . ΚΟΜΒΙΚΗ ΘΕΣΗ , πολύ κοντά συνδεόμενη και με το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας  . Στη συνέχεια Είπε η κ. Τερζοπούλου πώς  ” Κρίνουμε ότι θα έπρεπε να ζητήσετε  μέσα από την  Δίκαιη  μετάβαση και το νέο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας να εξασφαλιστεί κονδυλιο για την αγορά του κτιριου ” πρώην ξενοδοχείο Πτολεμαιος” για όλους τους λόγους που σας προανέφερα  ( χρηματοδοτουνται δράσεις : 1) Καθαρή ενέργεια, 2) Έξυπνη γεωργική παραγωγή, 3) Βιώσιμος τουρισμός 4) Βιομηχανία, βιοτεχνία και εμπόριο  και  5)  Τεχνολογία και  εκπαίδευση.
Υπήρξαν Δήμοι π.χ ο Δήμος Ελευσίνας , που αγόρασαν κτίρια , εφ όσον κρινόταν από τα δημοτικά συμβούλια πως είναι η αγορά  για την ωφέλεια των πολιτών τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε πως αυτό το θέμα της αγοράς του κτιρίου “Πτολεμαίος” για την στέγαση πανεπιστημιακών σχολών και όχι μόνον, όπως σας είπα νωρίτερα, το στήριξε η παράταξή μας , με εμένα και τον κ.Μπιγγα ενώπιον του κ. Περιφερειαρχη μας και ενώπιον του κ.Πρύτανη του Πανεπιστημίου μας, με τον οποίο ειχα σύσκεψη γι αυτό το  θέμα,  στην οποια παρέστη κύριος που τον βλέπουμε στα δημοτικά συμβούλια.
—-Το δεύτερο (2) θεμα που έθιξε η επικεφαλης κ. Τερζοπουλου ήταν η καταστροφή που έπληξε το Μουσείο του Δήμου,  απο την τελευταία πλημμύρα , τα υπογεια του οποίου   εδω και πολλά χρόνια πλημμύριζαν και , καταστραφηκαν  οι προθήκες πολύ μεγαλης αξίας καθώς και όλο το λαογραφικό υλικό του Μουσείου.
 Τα θέμα αυτό των πλημμυρών στο Μουσείο μας είπε η κ. Τερζοπουλου το έθιξα στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλιου στις 31.3.2021 ενώπιον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου δυτ.Μακεδονιας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη – μπορείτε ν ανατρέξετε στην σχετική με τηλεδιασκεψη συνεδρίαση- αλλά μαλλον δεν ίδρωσε κανενός υπεύθυνου και αρμόδιου το αυτί. Αλήθεια η τότε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού  δεν έχει ευθύνη ; Η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ . επίσης δεν έχει ευθυνη; Μήπως ο κ. Δήμαρχος? Κανείς? Τιποτε? Αυτοί που νοιάζονται για τον πολιτισμό μας ; Ποια θα είναι η στάση τους ? Τι έχουν να πουν για την χαμένη πολιτισμική μας κληρονομιά και πλούτο μας ; Όλη αυτή η  καταστροφή από ποιον και πότε θ αποτιμηθεί ;  Μπορεί και πως ν αποκατασταθει? Σε ποιους κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου θα χωρεσει;

Το 3ο τρίτο σημαντικό θέμα, που έβαλε η κ. Τερζοπουλου είναι αυτό της ενεργειακής αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμου στους δρόμους  , στις πλατείες, στα πάρκα,  με led , γιατί πρέπει  να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας  για να μειωθούν κατά συνέπεια και τα τέλη των δημοτών μας .

Κοι Συνάδελφοι είπε: Γνωρίζουμε όλοι πως στον προϋπολογισμό του Δήμου, η Διοίκηση του Δήμου, η Δημοτική αρχή,  αποτυπώνει την πολιτική της .
Βλέπουμε λοιπόν πως :
–  Επιχορηγησεις για επενδύσεις το 2022  είχαμε προυπολογισει  28 εκατομμύρια ευρώ περίπου και βεβαιώθηκαν τελικά μονον 1 εκατ ευρω  περίπου, δηλαδη το 3,5% περίπου, άρα και να λέμε πως φετως θα χουμε  επιχορηγησεις 33,5 εκατομμύρια,  αυτό αποτελεί  μια εικονική πραγματικότητα,  που η δημοτικη αρχή μας φτιάχνει, γιατί αν κρίνουμε από περσυ πάλι στα πολύ χαμηλά σε εισπράξεις θα προσγειωθουν.
Θέλει πολύ δουλειά !

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!