Σ’ έναν μοναδικό υδροβιότοπο θα μπορούσε -με ήπιες μορφές παρέμβασης- να μετατραπεί η τεχνητή λίμνη του Περδίκκα, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την παραλίμνια περιοχή, αλλά και τον πυκνό δασικό πνεύμονα πρασίνου, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ροζ φλαμίνγκο αλλά και να «γεννοβολά» μεγαλύτερες ποσότητες αλιευμάτων.
Στον απόηχο του “Pass- Strana festival”, όπου επισκέπτες από τη Δυτική Μακεδονία αλλά και από μακρινά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, γνώρισαν τον τόπο απόλαυσαν το φυσικό περιβάλλον, αλλά και τις ποικίλες εκδηλώσεις, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το φράγμα του Περδίκκα θα πρέπει να αξιοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Περδίκκα Λάζαρο Εμμανουηλίδη οι εγκαταστάσεις του φράγματος, που από τη δεκαετία του 1960, εξυπηρετούσαν τη διαδικασία υδροδότησης της πρώην ΑΕΒΑΛ μέχρι το κλείσιμό της, είναι πεπαλαιωμένες και επικίνδυνες, ενώ αποτελούν ακόμη περιουσιακό στοιχείο του Υπουργείου Οικονομικών, με τις προσπάθειες να περάσει η διαχείριση του, είτε στην Περιφερειακή, είτε, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνεχίζονται.
Ο πυθμένας της λίμνης θα πρέπει να στεγανοποιηθεί για να σταματήσει η διαρροή των υδάτων και να ανέβει η στάθμη των νερών, ώστε και οι ερασιτέχνες αλιείς, να φεύγουν με γεμάτα τα πανέρια τους. Η δασώδης περιοχή που γειτνιάζει με την τεχνητή λίμνη φιλοξενεί ικανοποιητικό αριθμό ειδών του ζωικού βασιλείου, ενώ, θεωρείται ιδανική για την ανάπτυξη ορεινών αθλητικών δραστηριοτήτων.
.ertnews.gr