Κωτσιδης Στέφανος

Εορδαία: Ψάχνουν να βρούν κεράσια στα δέντρα στο Βέρμιο

Εορδαία: Ψάχνουν να βρούν κεράσια στα δέντρα στο Βέρμιο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Περισσότερα φύλα παρά καρποί, έχουν απομείνει στα δέντρα με κεράσια και μήλα σε Μεσόβουνο, Πύργους, Κομνηνά, Ανατολικό και σε περιοχές της Εορδαίας, όπου παρατηρείται ανάπτυξη της δενδροκομίας, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, με τους καλλιεργητές να υποστηρίζουν ότι οι ζημιές είναι εκτεταμένες.

Ο ήπιος χειμώνας και οι άστατες καιρικές συνθήκες της Άνοιξης, επηρέασαν δραματικά  την ποσότητα των προϊόντων, με τον καρπό, στις πρώιμες ποικιλίες των κερασιών να παρουσιάζει σχισμές, ενώ στις όψιμες ποικιλίες τα καρπίδια πέφτουν από τα δένδρα καταγής.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Χειρότερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μήλα όπου εμφανίστηκαν και οι πρώτες ασθένειες με τους αγρότες ανά  διαστήματα να καταφεύγουν σε ψεκασμούς. Ζητούν από τους τοπικούς Αυτοδιοικητικούς φορείς και από την Πολιτεία στήριξη, ώστε ο ΕΛΓΑ να προβεί άμεσα σε αυτοψίες, να βεβαιώσει το ύψος των ζημιών. Κάνουν λόγο για καταστροφές, και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, ώστε να ανταποκριθούν στα έξοδα τους και στις οφειλές προς τρίτους.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.