Εορδαία: Οι τρίτεκνοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν δια βίου Πολύτεκνοι

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: Οι τρίτεκνοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν δια βίου Πολύτεκνοι

Εορδαία: Οι τρίτεκνοι θα πρέπει να χαρακτηριστούν δια βίου Πολύτεκνοι


Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για μείωση κατά 50% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας για τις οικογένειες με τρία τέκνα, φέρνει στο προσκήνιο τον ομώνυμο Σύλλογο  Εορδαίας, ο οποίος,  παρά την οικονομική κρίση και την πανδημία,  παρέμεινε ενεργός, με κάποιες διακυμάνσεις, ζητώντας από τις 600 και πλέον  οικογένειες στην περιοχή,  να αγωνιστούν  και να αξιώσουν  τα ίσα  με τις πολύτεκνες οικογένειες, δικαιώματα τους.

Ο Σύλλογος από τη  λειτουργία του( 2005), όπως αναφέρει η  πρόεδρος  Αγγέλα Τσέλιου, διεκδίκησε παροχές για τα μέλη, όπως,  μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ χωρίς ανταπόκριση, «γιατί δεν είναι Νόμος του Κράτους ο χαρακτηρισμός των τριτέκνων ως πολύτεκνοι», ενώ, σε  ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες ισχύει η έκπτωση του 50% όπως και έκπτωση 10% σε πολυκατάστημα τροφίμων. Η σημερινή εικόνα στην περιοχή , που κάποτε οι οικογένειες με τρία παιδιά ήταν πολλές, είναι απογοητευτική, γιατί, εκτός της υπογεννητικότητας που μαστίζει  όλη τη χώρα,  έχει πληγεί  λόγω απολιγνιτοποίησης από  την ανεργία και τη μετανάστευση νέων αλλά και οικογενειών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθούν στο Σύλλογο Τριτέκνων Εορδαίας  εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης με την σημερινή πρόεδρο να καλεί σε συμμετοχή τα μέλη της , ώστε με συνεχή αγώνα  «να δοθούν παροχές και να χαρακτηρισθούν  οι τρίτεκνοι ισοβίως  ως πολύτεκνοι, απολαμβάνοντας των ευεργημάτων των Νομών του Κράτους».  Καταλήγοντας η κ. Τσέλιου  τονίζει πως «δυστυχώς  όλες οι κυβερνήσεις μας κορόιδευαν. Δεν πήραν ποτέ σοβαρά την υπόθεση των τριτέκνων»

 

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!