Εορδαία: Ο Σιδερίτης του Βερμίου συστατικό για καλλυντικά

Εορδαία: Ο Σιδερίτης του Βερμίου συστατικό για καλλυντικά

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Ο Σιδερίτης του Βερμίου συστατικό για καλλυντικά

Ο σιδερίτης, το τσάι του Βερμίου, η συγκομιδή του οποίου είναι σε εξέλιξη, εκτός από το εξαιρετικό άρωμα και την εκλεπτυσμένη γεύση που διαθέτει ως ρόφημα, έρχεται να κατακτήσει και τον κλάδο των καλλυντικών και ήδη παραγωγός από τον Άγιο Χριστόφορο Εορδαίας προετοιμάζεται για εξαγωγές σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, παρά τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρωματικών φυτών, με την έλλειψη εργατικών χεριών και τη δυσκολία συλλογής ενός ευαίσθητου προϊόντος, με την φετινή παραγωγή να είναι αποδοτική ποσοτικά και ποιοτικά, κατάφερε να πετύχει συνεργασία με Ευρωπαϊκές βιομηχανίες και για πρώτη φορά το τσάι Βερμίου να αποτελέσει συστατικό παρασκευής καλλυντικών.

Την ίδια στιγμή που  πολλοί συνάδελφοι του βρίσκονται σε απόγνωση και φοβούνται ότι η σοδειά είτε θα μείνει στο χωράφι, είτε στα ξηραντήρια, ο κ. Γαβριηλίδης  επιχειρεί ένα ακόμη σημαντικό, βήμα εξάγοντας τον βιολογικής καλλιέργειας σιδερίτη στην Αμερική,  με το συσκευασμένο προϊόν να βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο στα ράφια αλυσίδας Super Market.

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged