Εορδαία: Ο κορονοϊός επιδείνωσε τους δείκτες ενασχόλησης των μαθητών με τον Αθλητισμό

Εορδαία: Ο κορονοϊός επιδείνωσε τους δείκτες ενασχόλησης των μαθητών με τον Αθλητισμό

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Εορδαία: Ο κορονοϊός επιδείνωσε τους δείκτες ενασχόλησης των μαθητών με τον Αθλητισμό

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία, ως προς την ενασχόληση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με τον Αθλητισμό, αφού το 30% των κοριτσιών και το 20% των αγοριών δεν επιδίδονται σε κανένα άθλημα, δείκτες που επιδεινώθηκαν μετά την πανδημία του… «Κακό» για τα παιδιά – όπως λένε οι ειδικοί- και γενικότερα για την ανάπτυξη τους.

 

Τα ευρήματα αυτά προέκυψαν από τις απαντήσεις, που καταγράφηκαν σε ερωτηματολόγια, και διανεμήθηκαν κατά την δεύτερη φάση του προγράμματος «Τρίποντα στα Σχολεία», που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μέσω του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με Δήμους της χώρας, επί συνόλου δέκα και πλέον χιλιάδων μαθητών, μεταξύ αυτών και πέντε Σχολεία του Δήμου Εορδαίας με 300 μαθητές.

Όπως ανάφερε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, υπεύθυνος για τα σχολικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα Θωμάς Χαρμπαλής, σκοπός των δράσεων αυτών είναι η μύηση των παιδιών στα μυστικά του μπάσκετ, αλλά και στο να δοθεί ένα κίνητρο, ώστε να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό, διαπιστώνοντας πως πολλοί μαθητές έχουν ταλέντο και το σημαντικότερο καλό σωματότυπο, που θα τους επιτρέψει να συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ.

Τέλος ο κ. Χαρμπαλής επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών, ειδικότερα με τα δάπεδα, πλην όμως, όπως είπε, “τα οικονομικά των Περιφερειών και των Δήμων, αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τον εκσυγχρονισμό τους”.

Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida