Εορδαία: Λιγότερα κιλά τα σιτηρά λόγω των καιρικών συνθηκών

Εορδαία: Λιγότερα κιλά τα σιτηρά λόγω των καιρικών συνθηκών
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τη φθίνουσα πορεία παραγωγής των καλλιεργειών στην Εορδαία, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών του προηγούμενου διαστήματος, ακολουθούν και τα σιτηρά, με τις πρώτες εκτιμήσεις, να κάνουν λόγο για μειωμένη παραγωγή.

Η περίοδος του αλωνισμού, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, και σύμφωνα με αγρότες, δεν έχει συγκομιστεί ακόμη ούτε το 50% των σιτηρών, με τα πρώτα δείγματα να είναι απογοητευτικά, αφού ένα στρέμμα, ξερική καλλιέργεια, έδωσε 150-200 κιλά σιτάρι, όταν, σε προηγούμενα χρόνια η σοδειά ήταν σχεδόν διπλάσια, ενώ, στα ποτιστικά χωράφια, το ένα στρέμμα, απέφερε 250- 300 κιλά.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Η δαπάνη, με την προμήθεια όλων των απαραίτητων γεωργικών εφοδίων, είναι υψηλή, ενδεικτικά, για ένα στρέμμα πλήρωσαν 120-140 Ευρώ, ενώ, παραμένουν ανεξόφλητες οικονομικές υποχρεώσεις παλαιότερων ετών. Χαμηλές είναι και οι τιμές στο χρηματιστήριο των σιτηρών, μόλις 20 λεπτά το κιλό, ενώ, κατά την περυσινή αντίστοιχη περίοδο ήταν στα 35 λεπτά το κιλό.

 

 

ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...