Το σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης να παραμένουν ανοιχτά τα σχολικά προαύλια.
Όπως τονίστηκε, καθημερινά παρατηρείται το επικίνδυνο φαινόμενο παιδιά να πηδούν τα κάγκελα των κλειστών σχολείων για να παίξουν, με ορατό τον κίνδυνο ατυχήματος.
Η πρόταση προέβλεπε μόνιμες προσλήψεις σχολικών φυλάκων ώστε οι χώροι να είναι προσβάσιμοι και ελεγχόμενοι με ευθύνη του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή, αν και χαρακτήρισε την πρόταση απολύτως θετική, εξήγησε ότι η υλοποίησή της για τον φετινό Αύγουστο είναι πρακτικά αδύνατη.
Η έλλειψη κενών θέσεων στο οργανόγραμμα για μόνιμους φύλακες, η ανάγκη αυστηρού προγραμματισμού από την άνοιξη μέσω ειδικών προγραμμάτων, αλλά και το γεγονός ότι πολλά σχολεία μετατρέπονται το καλοκαίρι σε εργοτάξια για απαραίτητες συντηρήσεις, καθιστούν το εγχείρημα ανέφικτο για φέτος.
Ωστόσο, έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί ένα οργανωμένο σχέδιο, ενδεχομένως με τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου με γυμναστές, για το επόμενο καλοκαίρι.
















Ότι καλύτερο .Τα παιδιά θα αθλούνται στο χώρο του σχολείου και θα υπάρχουν και οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί να δημιουργούν,να οργανώνουν και να προσέχουν τα παιδιά.Μπραβο ωραία ιδέα.