Εορδαία: Αλλάζουν κάποια πράγματα για το φυσικό αέριο στον Περδίκκα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εορδαία: Αλλάζουν κάποια πράγματα για το φυσικό αέριο στον Περδίκκα

Από τον αγωγό του ΔΕΣΦΑ και όχι από τον ΤΑΠ, όπως ελέχθη αρχικά στη Λαϊκή Συνέλευση, θα πάρει φυσικό αέριο ο οικισμός του Περδίκκα, που θα έρθει από τα Τρίκαλα Ημαθίας, στα τέλη του 2024 αρχές του 2025, και το δίκτυο θα είναι έτοιμο κατά το πρώτο η δεύτερο εξάμηνο του 2024, ενώ για το εσωτερικό δίκτυο εκδόθηκε ήδη η άδεια διανομής από την ΡΑΕ.

Αυτό ανάφερε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Πλακεντάς, μετά την επαφή, κατά την πρόσφατη κάθοδο του στην Αθήνα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα, παρουσία βουλευτών Κοζάνης, κάνοντας λόγο για «αλλαγή κάποιων πραγμάτων». Σε ότι αφορά τη  χρηματοδότηση η ΔΕΔΑ αναλαμβάνει, την επιχειρηματική πρωτοβουλία να χρηματοδοτηθεί το δίκτυο από τον ΔΕΣΦΑ και όχι από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, για τα οποία έλαβαν γνώση τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Περδίκκα, ζητήθηκε από τον κ. Τσάκα να ενημερώσει ο ίδιος σχετικά τόσο το Σώμα όσο και την Κοινότητα του Περδίκκα, κάτι που εκτιμάται  στα τέλη του τρέχοντος μηνός, εν αναμονή και της έκδοσης εγκυκλίου από τον ΔΕΣΦΑ, όπως και να υπογραφεί ένα μνημόνιο, μεταξύ της  ΔΕΔΑ και του Δήμου Εορδαίας, καταλήγοντας σε συμφωνία με συγκεκριμένα πράγματα.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

.ertnews.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!