Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”. Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας.

Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”. Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη συζητήθηκε η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με θέμα «Άμεση σύνδεση με την τηλεθέρμανση, ατόμου ευπαθούς ομάδας.» Η ερώτηση που κατατέθηκε είναι η εξής:

«Είναι γνωστό ότι περίπου 75 οικοδομές δεν είναι συνδεδεμένες με την τηλεθέρμανση λόγω παλαιότερων οφειλών. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Τέτοια περίπτωση είναι η Ονοματεπώνυμο:…., Οδός: …. , Αριθμός: …. η οποία χρήζει άμεσης παροχής θέρμανσης. Συγκεκριμένα είναι εγχειρισμένη στο μαστό, με αναπηρία 67% και συγχρόνως πάσχει από πνευμονοπάθεια. Όλες οι παθήσεις είναι πιστοποιημένες από την Διεύθυνση Επιτροπής Αξιολόγησης. Είναι μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σας ρωτάμε,

Τι μέτρα θα πάρετε για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της θέρμανσης με δεδομένο ότι η παραπάνω παθούσα δεν οφείλει ούτε 1 ευρώ στην ΔΕΤΗΠ.»

Στην απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης (ΔΕΤΗΠ), ο κύριος Καρακασίδης, δεν δεσμεύτηκε ότι θα παρθούν μέτρα για τη σύνδεση της καρκινοπαθούς με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης. ‘’Καλυπτόμενος’’ πίσω από τον κανονισμό της ΔΕΤΗΠ ότι πρέπει να εξοφληθούν τα χρέη όλης της οικοδομής και σε τελική ανάλυση είπε ότι θα μπορούσαν οι ένοικοι της οικοδομής να αυτονομηθούν.

Θεωρούμε ότι είναι ανάλγητη, προκλητική, εγκληματική  και άδικη η στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στη συγκεκριμένη καρκινοπαθή, η οποία στερείται μια βασική, ζωτική λαϊκή ανάγκη την θέρμανση και μάλιστα εν μέσω πανδημίας όταν τα πρώτα χιόνια “εμφανίστηκαν” με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ οφειλή στην ΔΕΤΗΠ από την συγκεκριμένη.

Είναι πρόβλημα της ΔΕΤΗΠ πως θα επιλύσει τα τεχνικά προβλήματα. Έχει και τα “γένια” έχει και τα “χτένια”.

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά η Λαϊκή Συσπείρωση ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις σαν Ανώνυμες Εταιρίες που είναι λειτουργούν με όρους της αγοράς με κριτήριο το κέρδος και την λογική κόστους-οφέλους. Δεν υπηρετούν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή της θέρμανσης λαϊκών  νοικοκυριών.

Η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική ,καθώς παραμένουν ακόμα 30 οικοδομές που δεν έχουν συνδεθεί.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να δώσει άμεσα λύση στο παραπάνω πρόβλημα. Η θέρμανση είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται σε όλους.

        Για την Λαϊκή Συσπείρωση

  Χόλμπα Αντωνία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!