Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας για τα άτομα με αναπηρία!

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
2ο ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας: Δράσεις για τα άτομα με αναπηρία

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας για τα άτομα με αναπηρία!


 

Το σχολείο μας τη Δευτέρα 5-12-2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία,  πραγματοποίησε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας σε θέματα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, αναγκαιότητας σεβασμού της ετερογένειας και καταπολέμησης στερεότυπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το σχολείο μας επισκέφτηκαν ο  κος Γιώτας Ηλίας,  Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας και η κα Αποστολίδου Δέσποινα, εργαζόμενη στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία και πραγματοποίησαν βιωματική δράση  (εκμάθηση βάδισης συνοδού – οδηγού ατόμων με προβλήματα όρασης).

 

Στο χώρου του γυμναστηρίου έγιναν αγώνες με ειδική μπάλα  και με προσομοίωση των μαθητών με κλειστά μάτια.

 

Μαθητές και μαθήτριες δημιούργησαν κείμενα με ειδική τεχνική πάνω στα γράμματα της γραφής Braille, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά .

 

Με εκτίμηση,

Από τη Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας για τα άτομα με αναπηρία! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας για τα άτομα με αναπηρία!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!