Δ. Μακεδονία:Aρχίζουν μαθήματα σκάκι στο Πανεπιστήμιο

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Δ. Μακεδονία:Aρχίζουν μαθήματα σκάκι στο Πανεπιστήμιο

Δ. Μακεδονία:Aρχίζουν μαθήματα σκάκι στο Πανεπιστήμιο

Δυναμικά μπαίνει το σκάκι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται, στις πέντε πόλεις της Περιφέρειας όπου λειτουργούν Σχολές, να ξεκινήσουν τα πρώτα μαθήματα, είτε δια ζώσης, στις κατά τόπους Σκακιστικές Ακαδημίες, είτε, διαδικτυακά, με την προσδοκία ότι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση – προκληση όλη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα του μνημονίου που συνυπέγραψαν η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας με τον Πρύτανη του ΠΔΜ  Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και ανέλαβε να υλοποιήσει η Αντιπρύτανης Άννα Σπύρτου, με σκοπό, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης, Στάθης Θεοφυλακτίδης «να βγάλουμε τους φοιτητές από την καραντίνα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αξιοποιώντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενασχολούμενοι με ένα πνευματικό άθλημα, που θα τους αποφέρει πολλαπλά οφέλη». Τα μαθήματα για τους φοιτητές θα είναι δωρεάν. Το πρόγραμμα προβλέπει δύο ωριαίες συναντήσεις την εβδομάδα, για να αποφευχθούν, λόγω covid-19, φαινόμενα συνωστισμού, ενώ απώτερος στόχος είναι η δημιουργία Πανεπιστημιακής Ομάδας Σκάκι.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!