Μερικές απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας

Μερικές απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Μ’ επικεφαλής την κα Αθηνά Τερζοπούλου ασκήσαμε ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ αντιπολίτευση, μολονότι στόχευσή μας ήταν  η ανάληψη της δημοτικής αρχής για να επικρατούν νέα ήθη και γόνιμες συνεργασίες με όλους.
Δυστυχώς με άλλο νομικό καθεστώς μπήκαμε στις εκλογές  και με άλλο καθεστώς καθήσαμε στα έδρανα και δεν είχαμε τη δυνατότητα  αυτοτελώς ,Εκ του νόμου , ούτε προτάσεις να στηρίζουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, η δε συμμετοχή μας στα όργανα-στις Επιτροπές του Δήμου ήταν ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ επίσης ελάχιστη.

Στηρίζαμε για το καλό του τόπου  μας  όλες τις προσκλήσεις προς τον Δήμο που γίνονται από την Περιφέρεια και τα Υπουργεία με χρηματοδότηση τους ,για προμήθεια οχημάτων, γι’ ασφαλτοστρώσεις, γι αγροτική οδοποιία , για σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης  κ.α.

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

       Καταθέσαμε πληθώρα  προτάσεών μας, προς τους αρμόδιους της Κυβέρνησης και προς την Περιφερειακή αρχή  για θέματα Δίκαιης μετάβασης για τη μεταλιγνιτική εποχή που διανύουμε μεταξύ των άλλων και άλλες μ’ έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα (Π.χ. μετασχηματισμός του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό,  σχολή λογοθεραπείας, αξιοποίηση υπάρχοντος ξενοδ. συγκροτήματος για τη στέγαση της Σχολής εργοθεραπείας, αναδασμό στο αγρόκτημα Πτολεμαΐδας, εγκατάσταση επιχειρήσεων στον πρώην χώρο της ΑΕΒΑΛ  με ευνοϊκά  φορολογικά  και ασφαλιστικά κίνητρα   , απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους κ.α. πολλά)

    Εν όψει της καλπάζουσας ενεργειακής εποχής, ήμασταν οι πρώτοι που θέσαμε το θέμα της ίδρυσης ενεργειακής Κοινότητας του Δήμου μας για στήριξη  νοικοκυριών και επαγγελματιών  με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Ψηφίζαμε θετικά για την εγκατάσταση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εκτός αν θίγονταν βοσκότοποι, δάση, καλλιέργειες, αρχαιότητες, που φυσικά είμαστε αντίθετοι.

Είμαστε οι μόνοι που ψηφίζουμε για την εγκατάσταση χώρων αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ.

Είμαστε οι μόνοι που υπογραμμίζουμε τ’ ανταποδοτικά οφέλη, από την εγκατάσταση ΑΠΕ, προς τους συμπολίτες μας με πίστωση στους λογαριασμούς τους ρεύματος χρηματικών ποσών και απόδοσης κονδυλίων στην τοπική αυτοδιοίκηση για έργα πρασίνου και περιβαλλοντικά και βρίσκαμε βέβαια υποκινούμενες και προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αντιδράσεις.
Σε αρκετές συνεδριάσεις που  είχαν πολιτική διάσταση Π.χ. με θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ανάπτυξης των ΑΠΕ, της έλευσης και με ποιους όρους του φυσικού αερίου,  ζήσαμε μια προσπάθεια κατάλυσης δημοκρατικών διαδικασιών .

Πραγματικά νιώθουμε ΝΤΡΟΠΗ! Και οι σχετικές συνεδριάσεις έχουν μείνει στην τοπική μας ιστορία ως γεγονότα ΝΤΡΟΠΗΣ!

ΤΕΛΟΣ, ΣΤΗΛΙΤΕΥOYΜΕ  και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ (και το πράξαμε)   νοοτροπίες
— απ’ ευθείας αναθέσεων π.χ. εξυγίανσης του χώρου της ΑΕΒΑΛ αντί 7 εκατ. ευρώ,
— ενίοτε παραγκωνισμού του εμπορικού κόσμου,

— δημιουργίας Επιτροπής ενέργειας με συγκρότηση ΔΣ εν αγνοία μας κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιωμάτων συμμετοχής και έκφρασης.

–επίσης στηλιτεύσαμε την ολοσχερή καταστροφη των προθηκων και του λαογραφικου υλικού του παλαιοντολογικου- ανθρωπολογικου Μουσείου μας

–καθώς επίσης και την μεγάλη-πολύχρονη καθυστέρηση αποκατάστασης του καμμένου κτιριου του  αγροκηπίου  που διψάει για την αναγέννησή του!

Δυστυχώς η δράση  μιας 4ετιας δεν μπορεί να χωρέσει στις λίγες γραμμές των μέσων μαζικής επικοινωνίας ωστόσο έχουμε βέβαιη την πεποίθηση πως ασκήσαμε μια ποιοτική αντιπολίτευση   , με παρεμβάσεις και επιχειρήματα  εκεί που έπρεπε, με αλήθειες και  χωρίς ακρότητες.

ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ κα Αθηνά Τερζοπούλου και ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Όλοι οι αιρετοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας

Στέφανος Μπίγγας
Κώστας Μίχος
Μιχάλης Σίσιος
Χρύσανθος Ταϊρίδης
Γιάννης Δίκας
Δημήτρης Τραχανάς

Ειρήνη Τσάγια
Στέφανος Κωτσίδης

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
3
+1
2
+1
3
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...