ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ – 2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ – 2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

kotsidis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ – 2η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΑΦΡΟΣ

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η Ελλάδα τις καταστροφικές πλημύρες σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Απώλειες σε ανθρώπινες ζωές (δεν έγινε ακόμα γνωστός ο τελικός αριθμός των νεκρών), σε ζώα, σε σπίτια, σε γεωργικές καλλιέργειες, στις ανεπαρκής υπάρχουσες υποδομές και αλλού.

Η Πτολεμαΐδα είναι απολύτως επίπεδη και ο κίνδυνος από μη ελεγχόμενες πλημύρες λόγω βροχών μέγιστος, πρώτα και κύρια για την ζωή των κατοίκων της πόλης!

Στην περίπτωση πολλαπλασιασμού των πλημμυρικών φαινομένων και στην περιοχή μας, από τα νερά των βουνών που περικλείουν το Λεκανοπέδιό μας και κυρίως από τα πλησιέστερα, Άσκιο και οροσειρά Μουρικίου, η μια τάφρος είναι απολύτως ανίκανη για την προστασία της Πτολεμαΐδας! Ο καθαρισμός της τάφρου έγινε, εκτός από το κάτω μέρος των τριών γεφυρών που υπολείπεται.

Ο κίνδυνος αυτός έγινε πολλές φορές κατανοητός σε περιόδους που είχαμε συνεχόμενες συνηθισμένης έντασης βροχές, με τελευταία τον Ιούνιο του 2022. Οικοδομές πλημμύρισαν, ανθρώπινες ζωές κινδύνεψαν, οικοσκευές καταστράφηκαν (έγιναν καταμετρήσεις και δόθηκαν οι ελάχιστες αποζημιώσεις) και οι δρόμοι της πόλης μας έγιναν μικρά & μεγάλα ποτάμια ….

Άμεση ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και η Πτολεμαΐδα να θωρακιστεί με νέα αντιπλημμυρικά έργα, μέσα στα οποία κατά τη γνώμη μας είναι απαραίτητος και ο σχεδιασμός και η διάνοιξη μιας 2ης επαρκούς νέας τάφρου !!! Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν …..

Αναμένουμε η πρότασή μας να περιληφθεί ως προεκλογική προγραμματική δέσμευση των συνδυασμών που διεκδικούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Εορδαίας. Πριν είναι αργά ….

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ….

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                        ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
31
+1
1
+1
1
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...