Σύσκεψη για τη συγκρότηση και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Οδικής Ασφάλειας για μια Περιφέρεια με μηδενικά τροχαία ατυχήματα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Σύσκεψη για τη συγκρότηση και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Οδικής Ασφάλειας για μια Περιφέρεια με μηδενικά τροχαία ατυχήματα

Σύσκεψη για τη συγκρότηση και λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Οδικής Ασφάλειας για μια Περιφέρεια με μηδενικά τροχαία ατυχήματα

 

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη  συνάντηση με θέμα «Προγραμματισμός δράσεων στο πλαίσιο λειτουργίας Συντονιστικού Οργάνου για την Οδική Ασφάλεια» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κοζάνης έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη,  συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αστυνομικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της ΔΑ Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τσιότσιας, οι Διοικητές της Τροχαίας Κοζάνης και Εορδαίας Ελευθέριος Καραδίσογλου και Παναγιώτης Αβραμίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Κοζάνης Ευθύμιος Χασιώτης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη σύσκεψη ορίστηκε το πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την οδική ασφάλεια και οι βασικοί θεματικοί άξονες. Το σχέδιο που είναι σύμφωνο με το στρατηγικό στόχο για μια Περιφέρεια με μηδενικά ατυχήματα θα περιλαμβάνει τόσο έργα υποδομών όσο και δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας το κρίσιμο ζήτημα οδικής ασφάλειας οργανωμένα και συστηματικά, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή και άλλων φορέων της περιοχής όπως της ΠΕΔ, του Πανεπιστημίου και της Εκκλησίας αλλά και ειδικών επιστημόνων που θα προσκληθούν να συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους συλλόγους ΑΜΕΑ και τη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχουν στο εγχείρημα.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της περιοχής ώστε να οριστικοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου  και το πλαίσιο λειτουργίας του καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν και η χρηματοδότησή τους.

Βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που θα ακολουθήσουν για τη διαμόρφωση κατάλληλης οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!