Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μ.Μ.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μ.Μ.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μ.Μ.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Η Αντιπεριφέρεια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για επιχειρήσεις με σχέση εργολάβου/υπεργολάβου με τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε. στις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2020-2023 για τις περιοχές που βρίσκονται σε μετάβαση και χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας, καθώς και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, των οποίων η δραστηριότητα αφορά στην εκτέλεση εργασιών, την παροχή υπηρεσιών και την προμήθεια αγαθών άμεσα προς τη ΔΕΗ ή/και έμμεσα προς υπεργολάβους που έχουν συνάψει συμβάσεις με τη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το πρόγραμμα στηρίζει και ενισχύει τις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα παραγόμενα προϊόντα, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις εκτελούμενες εργασίες τους, με στόχο τη σταδιακή απεξάρτησή τους από τη ΔΕΗ και συνολικά από τις λιγνιτικές δραστηριότητες σε βάθος πενταετίας.

H υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 23-9-2021 και η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την αρχική δημοσίευσή της (22-9-2021).

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis )

Το Έντυπο Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, όπως και όλα τα συνοδευτικά έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

 

Λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος των δικαιούχων στην Πρόσκληση Στήριξης και Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές και ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 9.748.717,73 € με τροποποίηση της Πρόσκλησης στις 20/12/2021 ο προϋπολογισμός αυξήθηκε στα 13.570.981,73€ ώστε να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις. Από αυτά 11.481.970,79 € δηλαδή ποσοστό 84,6% πηγαίνει σε επιχειρήσεις με έδρα την Δυτική Μακεδονία.

 

Ήδη μέχρι σήμερα με δύο αποφάσεις του το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε την ένταξη 23 επενδυτικών σχεδίων από τις Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας.

Συγκεκριμένα:

 

  • Στις 8-12-2021 εντάχθηκαν 14επενδυτικά σχέδια δικαιούχων επιχειρήσεων των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας με απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, συνολικής δημόσιας δαπάνης 193.128,8 € εκ των οποίων 10 δικαιούχοι είναι εργολάβοι και 4 υπεργολάβοι

 

  • Στις 17-12-2021 εντάχθηκαν άλλα 9 επενδυτικά σχέδιαεπιχειρήσεων των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 274.304,0 € εκ των οποίων 5 δικαιούχοι είναι εργολάβοι 4 δικαιούχοι υπεργολάβοι

 

  • Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται νέα απόφαση ένταξης

 

  • Όσες επιχειρήσεις απορρίφθηκαν έχουν το δικαίωμα επανα-υποβολής αίτησης

Για την έγκυρη, ασφαλή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση επί της Αναλυτικής Πρόσκλησης και της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης για τη συγκεκριμένη Δράση οι υποψήφιοι των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας μπορούν να απευθύνονται στις επίσημες πηγές πληροφόρησης και συγκεκριμένα :

α) Στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr, [email protected][email protected]).

β) Στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 24610-24022 , [email protected], www.anko.gr)

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο “Στείλε το ερώτημά σου” στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/).

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...