Κωτσιδης Στέφανος

Πρώτη θέση για την ομάδα αεροδυναμικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ASPiRE, στον διαγωνισμό CanSat in Greece 2020.

Πρώτη θέση για την ομάδα αεροδυναμικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ASPiRE, στον διαγωνισμό CanSat in Greece 2020.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ASPiRE. Η ομάδα, η οποία συστάθηκε το 2017, συμμετείχε στο διαγωνισμό με έναν δορυφόρο μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από ένα μικρό δοχείο αναψυκτικού, ο οποίος εκτοξεύθηκε σε ύψος 1Km πάνω από το έδαφος, ως φορτίο σε πύραυλο. Στο απόγειο της πτήσης, ο δορυφόρος εγκατέλειψε τον πύραυλο, εκτελώντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Μέσω ενός μηχανισμού στο εσωτερικό του, ο δορυφόρος χωρίστηκε σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από το έδαφος σε τέσσερα κομμάτια τα τρία εκ των οποίων εκτέλεσαν τριγωνικό εκτοπισμό (μέθοδο εντοπισμού διαφορετική του GPS) ενώ το τέταρτο προσγειώθηκε σε άγνωστη τοποθεσία. Σκοπός της αποστολής ήταν η συμβολή στον εντοπισμό ανθρώπων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και η έρευνα εναλλακτικών τρόπων εντοπισμού.

Η συμμετοχή της ομάδας ενισχύθηκε από χορηγούς τις εταιρίες 3D Form και MEXDALE, οι οποίες προμήθευσαν την ομάδα ASPiRE με τις πρώτες ύλες για την κατασκευή του κελύφους του δορυφόρου καθώς και από την ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου, η οποία υποστήριξε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό με υλικά και την εμπειρία που διαθέτει από αντίστοιχες διοργανώσεις.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Η αποστολή της ομάδας ASPiRE η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό CanSat in Greece 2020 αποτελείτο από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Μάρκο Δελαπόρτα, Γιάννη Λουκά, Θεόδωρο Παυλίτσα, Δημήτρη Θεοδώρου, Δημοσθένη Γαβριηλίδη και τη φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Μαρία Πλιάκα.

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που στόχο έχει την εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο.

του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ASPiRE. Η ομάδα, η οποία συστάθηκε το 2017, συμμετείχε στο διαγωνισμό με έναν δορυφόρο μεγέθους λίγο μεγαλύτερου από ένα μικρό δοχείο αναψυκτικού, ο οποίος εκτοξεύθηκε σε ύψος 1Km πάνω από το έδαφος, ως φορτίο σε πύραυλο. Στο απόγειο της πτήσης, ο δορυφόρος εγκατέλειψε τον πύραυλο, εκτελώντας ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Μέσω ενός μηχανισμού στο εσωτερικό του, ο δορυφόρος χωρίστηκε σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από το έδαφος σε τέσσερα κομμάτια τα τρία εκ των οποίων εκτέλεσαν τριγωνικό εκτοπισμό (μέθοδο εντοπισμού διαφορετική του GPS) ενώ το τέταρτο προσγειώθηκε σε άγνωστη τοποθεσία. Σκοπός της αποστολής ήταν η συμβολή στον εντοπισμό ανθρώπων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και η έρευνα εναλλακτικών τρόπων εντοπισμού. Η συμμετοχή της ομάδας ενισχύθηκε από χορηγούς τις εταιρίες 3D Form και MEXDALE, οι οποίες προμήθευσαν την ομάδα ASPiRE με τις πρώτες ύλες για την κατασκευή του κελύφους του δορυφόρου καθώς και από την ομάδα Hyperion Robotics του Πανεπιστημίου, η οποία υποστήριξε τη συμμετοχή στο διαγωνισμό με υλικά και την εμπειρία που διαθέτει από αντίστοιχες διοργανώσεις. Η αποστολή της ομάδας ASPiRE η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό CanSat in Greece 2020 αποτελείτο από τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Μάρκο Δελαπόρτα, Γιάννη Λουκά, Θεόδωρο Παυλίτσα, Δημήτρη Θεοδώρου, Δημοσθένη Γαβριηλίδη και τη φοιτήτρια του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Μαρία Πλιάκα. Ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής που στόχο έχει την εξοικείωσή των συμμετεχόντων με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πρώτη θέση για την ομάδα αεροδυναμικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ASPiRE, στον διαγωνισμό CanSat in Greece 2020.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.