ΚΟΜΝΗΝΑ-ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ-ΠΥΡΓΟΙ-ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Τα Πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής, ήγουν του Περιφερειάρχη, Κασαπίδη Γεώργιου
Συγγράφει διά την καταστροφή της περιοχής μας
ο Πολιτίδης Χρήστος
ο οποίος σταδιακά γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για την περιοχή που διαφεντεύει.
Στην απολιγνιτοποίηση σιώπησε!!! Καταδικάζοντας σε θάνατο ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.
Το άναρχο σχέδιο της μετάβασης που καταδίκασε ολόκληρη την Περιφέρεια, οι πονηροί (τα λαμόγια είναι η σωστή έκφρασις) το επικαλούνται, οι κουτοί το πιστεύουν…
Ο επιθεωρητής “Κλουζώ” της Περιφέρειας ξαναχτυπά!!!!! Μιλά αντ’ αυτού ο κύριος Λυσσαρίδης…
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: «Τι θα συμβεί στη Δυτική Μακεδονία σε 10 χρόνια» (Γράφει ο Ε. Τζιόλας) 15 Μαρτίου 2021 στο Kozan.gr.
Και την ίδια στιγμή, η αποκατάσταση των εδαφών των λιγνιτοφόρων πεδίων και των ορυχείων σχεδόν έχει ξεχασθεί. Εκεί είναι εγκαταλειμμένη μια έρημος υπό ανάφλεξη. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται πράγματι μπροστά σ΄ ένα μεγάλο σταυροδρόμι ζωής ή θανάτου για την επόμενη 20ετία.
Ο Ελευθέριος Τζιόλας είναι χημικός μηχανικός. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διατελέσει υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αναπληρωτής νομάρχης και αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Φορέων για τα ευαίσθητα Οικοσυστήματα, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκδότης και διευθυντής του περιοδικού ”Δίαυλος”. Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων.
Συνεχίζει:
“Αυτό που πρόκειται να συμβεί στη Δυτική Μακεδονία στα επόμενα 10 χρόνια θα είναι μια απερίγραπτη εικόνα εγκατάλειψης, φυγής, αποβιομηχάνισης και ανεργίας. Μια εκτεταμένη φτωχοποίηση κι ένα κύμα πληθυσμιακής φυγής. Αυτά συμβαίνουν σε μια Περιφέρεια όπου το 2001 ο πληθυσμός ήταν 301.522 κάτοικοι, το 2011 285.899 κάτοικοι και το 2018 269.222 (εντός μιας 7ετίας: -10,7%) (στοιχεία Eurostat)”.
Στις κοινότητες Κομνηνών-Μεσόβουνου-Πύργων υπάρχουν τεράστιες επενδύσεις Αγροτών σε οπωροφόρα δένδρα.
Αυτές αφήνουν ένα υψηλότατο εισόδημα στους αγρότες και ένα σημαντικό εισόδημα σε όλη την περιοχή. Βάζουν φρένο είτε στην εσωτερική μετανάστευση (αστυφιλία, είτε στην εξωτερική η οποία αφελληνίζει την χώρα).
Στην περιοχή του Δυτικού Βερμίου εφαρμόζονται υψηλού επιπέδου Αγροτικές μέθοδοι, παραγωγής πολλών ποικιλιών Μήλου και κερασιού, τα οποία δεν είναι υπερβολή ότι είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Το ΕΛ-ΝΤΟΡΑΝΤΟ του ανεκδιήγητου Περιφερειάρχη μας, θα διαλύσει ότι έμεινε όρθιο στην Εορδαία.
Βέβαια το βάδισμα Χιώτικο είναι!!! Μαζί με τον κύριο Τζιούμαρη, μαζί συμβαδίζουν.
Ο κύριος Κασαπίδης είναι τραγικός ήρωας του Τζακ Λόντον, “φυσιογνωμία λούμπεν”, εμβληματικός χρυσοθήρας σαλούν του Klondike, του βιβλίου «Το κάλεσμα της Άγριας φύσης».
Είναι επικίνδυνος για όλη την Περιφέρεια.
Θα δαγκώνεις ένα κεράσι και θα αποκτάς ανοξείδωτο Νικελούχο χαμόγελο, με κερασένιες ανταύγειες, ή ένα βουνίσιο Μήλο και θα ακτινοβολείς από τις ευεργετικές ιδιότητες του Κοβαλτίου….. Με την ευγενική χορηγία των πολιτικών μπαχαλάκηδων, του κυρίου Άδωνη και του κυρίου Χατζηδάκη, πάντα.
Διαβάζουμε στην σελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: «Ήδη έχει γίνει ενημέρωση από ειδικούς για σύγχρονες και φιλοπεριβαλλοντικές μεθόδους εξόρυξης ήπιας παρέμβασης (υδρομεταλλουργία), με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος. Και λιγάκι παρακάτω……. Ειδικότερα στο Δυτικό Βέρμιο είναι δεσμευμένοι από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες όπως η ΛΑΡΚΟ λόγω εκκρεμών, εδώ και πολλά χρόνια (έως 30!) αιτήσεων χορήγησης Αδειών Μεταλλευτικών Ερευνών (ΑΜΕ), αιτήσεων δηλαδή που ουδέποτε απαντήθηκαν, θετικά ή αρνητικά και εκκρεμούν για διάφορους τυπικούς λόγους αξιοποιώντας κενά της κείμενης νομοθεσίας….. Ως εκ τούτου, Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλούμε πολύ να προβείτε σε επείγουσα νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία οι εκκρεμείς αιτήσεις ακυρώνονται και συγχρόνως η περιοχή του Δυτικού Βερμίου κηρύσσεται Μεταλλευτική Περιοχή του Δημοσίου (Δημόσιο Μεταλλείο). https://www.pdm.gov.gr/apeleytherosi-ton-desmeymenon-koitasmaton-nikelioy-ni-kai-kovaltioy-co-sto-oros-vermio/
– “ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΥΔΡΟΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΘΗΡΙΟΔΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ”.
Ο κύριος Λυσσαρίδης (από το Βόϊο Κοζάνης) σε βίντεο λέει : «μην ξεχνάτε εδώ είμαστε μια βιομηχανική καθαρά περιοχή»!!! Προσέξτε ονομάζει βιομηχανική περιοχή μια περιοχή αμιγώς αγροτική, με την πιο “υψηλά εφαρμοζόμενη Αγροτική τεχνολογία στην Ελλάδα”.
Αγαπητοί φίλοι, αναγνώστες ή και διαφωνούντες των όσων γράφουμε, Συμπολίτες μας αυτών των Κοινοτήτων, θα τα καταστρέψουν όλα αυτοί, προσοχή S.O.S .
Κατέστρεψαν τις κορυφογραμμές του Βερμίου τώρα στοχεύουν στο υπόλοιπο Όρος, ότι δηλαδή απέμεινε.
Ας ξυπνήσει η Αντιπολίτευσις επιτέλους και ας λάβει Kινηματική θέση (αφορά και τον κύριο Καραβασίλη αυτό), όλεθρος έρχεται και πάλι…
Επιμύθιον
Από διατριβή των επιπτώσεων της εξόρυξης Νικελίου και Κοβαλτίου του κυρίου Δημητριάδη Γεώργιου, διαβάζουμε:
“Τοξικότητα των βαρέων μετάλλων
Τοξικά θεωρούνται τα στοιχεία που έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στους οργανισμούς, ακόμα και σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις, ανεξάρτητα από το αν είναι απαραίτητα ή όχι για τη ζωή. Για την κατάταξη των στοιχείων ανάλογα με την τοξικότητά τους χρησιμοποιήθηκαν ως κριτήρια τόσο η τοξικότητα όσο και η βιοδιαθεσιμότητα τους (Wood 1974, Wood & Goldberg 1977), ενώ σύμφωνα με τους Nieboer & Richardson (1980), που στην κατάταξή τους περιλαμβάνουν και τα ιόντα των στοιχείων, διακρίνονται τρείς κατηγορίες ιόντων.
Α. πολύ τοξικά : Au + , Ag + , Tl + , Cu + , Pd +2 , Pt +2 , Hg +2 , Pb +4 , Bi +3
Β. ενδιάμεσης τοξικότητας : Cd +2 , Pb +2 , Sn +2 , Cu +2 , Co +2 , Fe +2 , Ni +2 , Cr +2 , Ti +2 , Zn +2 , V +2 , Sb, As, Sn +4 , Fe +3 , Mn +2 , Ga +
Τα βαρέα μέταλλα ανήκουν σήμερα στους πλέον τοξικούς ρύπους του περιβάλλοντος και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με πολλούς οργανικούς ρύπους, δεν αποικοδομούνται με μικροβιακή δραστηριότητα. Αντίθετα, έχουν την ικανότητα να συσσωρεύονται στους οργανισμούς μέσω των τροφών, του πόσιμου νερού και του αέρα και ανάλογα με το είδος δέσμευσης να μετατρέπονται σε περισσότερο τοξικές ενώσεις”. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Βαρέα μέταλλα και άλλα τοξικά στοιχεία στα ιζήματα της λίμνης Κάρλα» Δημητριάδης Γεώργιος