Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα

 

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Νίκου Λυσσαρίδη στην Αθήνα, στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενέργειας Περιβάλλοντος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Η κύρια συνάντηση εργασίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, με θέμα τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ενέργειες που απαιτούνται για την ανάπτυξη μιας σύγχρονης κουλτούρας έρευνας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και παραγωγικότητας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.  Έγινε ανάλυση των πεπραγμένων αλλά και αυτών που απαιτούνται για την δημιουργία εκ του μηδενός, ενός επιτυχημένου οικοσυστήματος καινοτομίας στην περιοχή. Επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης σε μια περίοδο που η επένδυση σε τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελίσσεται σε στρατηγική επιβίωσης.

 

Ο Υφυπουργός κ.  Δήμας αντιμετώπισε πολύ θετικά τις προτάσεις και την πρόοδο των εργασιών για τη δημιουργία  θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων και εξέφρασε την προθυμία του να συνεισφέρει, ώστε να επισπευσθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης. Τέλος, υποσχέθηκε πως θα υπάρξει στενή συνεργασία για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις σημαντικές ευκαιρίες αναπτυξιακής κατεύθυνσης των καινοτόμων καλλιεργειών. Επίσης, έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνο, που κατάγεται από τη περιοχή μας και συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις με τη Περιφέρειά μας. Η προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι στην απολιγνιτοποίηση και στις επιχειρήσεις που πλήττονται. Δέσμευσή του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς πίσω, ειδικά οι επιχειρήσεις που τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσαν έναν από τους κυρίους παράγοντες ανάπτυξής της περιοχής.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Επίσκεψη εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Αθήνα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!