Εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΙΜ Σερβίων και Κοζάνης και της  ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης για την συντήρηση και αποκατάσταση Ιερών Ναών και Ιερών Μονών.

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Ένταξη του έργου :Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  προϋπολογισμού 29.938.878,76 ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΙΜ Σερβίων και Κοζάνης και της  ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης για την συντήρηση και αποκατάσταση Ιερών Ναών και Ιερών Μονών.

 

Την έγκριση του σχεδίου και των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΙΜ Σερβίων και Κοζάνης και της ΙΜ Σισανίου και Σιατίστης, εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της 23η Αυγούστου 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η προγραμματική σύμβαση έχει ως αντικείμενο την συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη Ιερών Ναών και Ιερών Μονών , που βρίσκονται εντός των ορίων αρμοδιότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Κύριος του έργου είναι η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. Η Περιφέρεια λειτουργεί ως χρηματοδότης του έργου ενώ η Ιερά μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης συμμετέχει ώστε να εξασφαλισθούν αναγκαίες προϋποθέσεις υλοποίησης.

Με τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις θα βελτιωθούν λειτουργικά και αισθητικά προβλήματα των κτιρίων που εντάσσονται στην προγραμματική σύμβαση,  ώστε να αναδειχτεί η θρησκευτική,  ιστορική και αρχιτεκτονική τους αξία. Η συντήρηση, προστασία και σωστή διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μπορεί να ενισχύσει λειτουργίες και δραστηριότητες όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, συμβάλλοντας στην βιωσιμότητα και ανάπτυξη της περιοχής μας.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!