Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Σε φάση προετοιμασίας, για  την υποβολή, κατάθεση, αξιολόγηση και έγκριση επενδύσεων, με τη  δημιουργία νέων επιχειρήσεων μέσα στο 2022, βρίσκεται η Δυτ. Μακεδονία, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης, του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργου  Κασαπίδη.

Μετά  το καλοκαίρι, η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη με το επιχειρησιακό της σχέδιο, να προχωρήσει στην προ-αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που κατατίθενται στο πλαίσιο της μετάβασης από την απολιγνιτοποίηση στην περιοχή, ενώ όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, «αρχές  του 2022 αναμένεται να υποβληθούν οι  επενδυτικές προτάσεις στα σχετικά μέτρα και προσκλήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος, ώστε μέσα στην επόμενη χρονιά, να υλοποιηθούν οι επενδύσεις στην περιοχή».

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε ερώτηση για την υλοποίηση της δέσμευσης σχετικά με τις ρήτρες ανάπτυξης, για τη  στήριξη της Δυτ. Μακεδονίας ανά υπουργείο, καθώς και το ζητούμενο μεταβατικό πρόγραμμα έργων στην περιοχή, ως αντιστάθμισμα στις ήδη αρνητικές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, ο Περιφερειάρχης, κ. Κασαπίδης, επεσήμανε ότι «ολοκληρώνονται τα επιχειρησιακά προγράμματα των υπουργείων, για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2021, ενώ στο νέο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ  και των τομεακών προγραμμάτων, θα περιλαμβάνονται έργα για την Δυτ. Μακεδονία, είτε στο ευρωπαϊκό επιχειρησιακό πρόγραμμα, είτε και στο ταμείο ανάκαμψης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!