Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δυτ. Μακεδονία: Προετοιμασία για νέες επενδύσεις και επιχειρήσεις μέσα στο 2022

Σε φάση προετοιμασίας, για  την υποβολή, κατάθεση, αξιολόγηση και έγκριση επενδύσεων, με τη  δημιουργία νέων επιχειρήσεων μέσα στο 2022, βρίσκεται η Δυτ. Μακεδονία, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κοζάνης, του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργου  Κασαπίδη.

Μετά  το καλοκαίρι, η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη με το επιχειρησιακό της σχέδιο, να προχωρήσει στην προ-αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων που κατατίθενται στο πλαίσιο της μετάβασης από την απολιγνιτοποίηση στην περιοχή, ενώ όπως τόνισε ο κ. Κασαπίδης, «αρχές  του 2022 αναμένεται να υποβληθούν οι  επενδυτικές προτάσεις στα σχετικά μέτρα και προσκλήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος, ώστε μέσα στην επόμενη χρονιά, να υλοποιηθούν οι επενδύσεις στην περιοχή».

Σε ερώτηση για την υλοποίηση της δέσμευσης σχετικά με τις ρήτρες ανάπτυξης, για τη  στήριξη της Δυτ. Μακεδονίας ανά υπουργείο, καθώς και το ζητούμενο μεταβατικό πρόγραμμα έργων στην περιοχή, ως αντιστάθμισμα στις ήδη αρνητικές συνέπειες της απολιγνιτοποίησης, ο Περιφερειάρχης, κ. Κασαπίδης, επεσήμανε ότι «ολοκληρώνονται τα επιχειρησιακά προγράμματα των υπουργείων, για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2021, ενώ στο νέο σχεδιασμό του ΕΣΠΑ  και των τομεακών προγραμμάτων, θα περιλαμβάνονται έργα για την Δυτ. Μακεδονία, είτε στο ευρωπαϊκό επιχειρησιακό πρόγραμμα, είτε και στο ταμείο ανάκαμψης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida