Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δ. Μακεδονία: Τα πρώτα έργα για το Φυσικό Αέριο

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δ. Μακεδονία: Τα πρώτα έργα για το Φυσικό Αέριο.

Σε ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου της κατασκευής του δικτύου διανομής μέσης και χαμηλής πίεσης, συνδέσεων παροχετευτικών αγωγών και εγκατάστασης εξοπλισμού του Φυσικού Αερίου σε Καστοριά, Μανιάκοι και Άργος Ορεστικό προκήρυξε η Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).

 

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι η μελέτη, κατασκευή και ενεργοποίηση του δικτύου μέσης πίεσης, η εγκατάσταση σταθμών διανομής, οι οποίοι θα τροφοδοτήσουν δίκτυο χαμηλής πίεσης, η κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης, ενώ η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι οι 25 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Στη συνέχεια αναμένεται να προκηρυχθεί και η ανάπτυξη δικτύου διανομής στα Γρεβενά, καθώς το συγκεκριμένο δίκτυο θα είναι αυτόνομο, τροφοδοτούμενο με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Στην περίπτωση της Καστοριάς, των Μανιάκων και του Άργους Ορεστικού, η τροφοδότηση των δικτύων διανομής θα πραγματοποιηθεί από τον αγωγό ΤΑΡ μέσω εξόδου, που θα κατασκευαστεί από τον ΔΕΣΦΑ στη θέση Πορειά, όπου θα υπάρχει έξοδος για τα τρία δίκτυα διανομής, όπου επίσης θα κατασκευασθεί και ο σταθμός συμπίεσης, από τον οποίο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) θα μεταφέρεται οδικώς στα Γρεβενά.

Το κόστος των έργων του δικτύου, μήκος 117 χιλιομέτρων ανέρχεται περίπου στα 11,7 εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση, τουλάχιστον 2.500 συνδέσεις.                                ert

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida