Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Κασαπίδη – Κεραμέως

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Κασαπίδη – Κεραμέως

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Κασαπίδη – Κεραμέως

Τη σκοπιμότητα στήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τον αναβαθμισμένο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει τόσο κατά τη μετάβαση όσο και στη μετά λιγνίτη εποχή, συζήτησε με την  Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%91%CE%A0%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3 %CE%9A%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%A9%CE%A3Στη συνάντηση που είχαν συζητήθηκε επίσης  η ίδρυση και λειτουργία θεματικών ΙΕΚ με έμφαση στις πράσινες ενεργειακές τεχνολογίες και τεχνολογίες περιβάλλοντος. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωση ο κ. Κασαπίδης αναφέρει ότι “η στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης μέσα από το θεσμό των ΙΕΚ αλλά και των τεχνικών λυκείων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Δυτική Μακεδονία. Αποτελεί προϋπόθεση αλλά και προσαρμογή στο νέο παραγωγικό περιβάλλον που διαμορφώνεται και αξιώνει νέες τεχνικές ειδικότητες και γνώσεις που θα παρέχονται και στο επίπεδο αυτό της δημόσιας εκπαίδευσης. Μέσα σε όλα, οι τεχνολογίες του πράσινου υδρογόνου με τις χρήσεις και εφαρμογές του είναι αναγκαίο να εισαχθούν άμεσα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς όλα δείχνουν πως θα χαρακτηρίζει πλέον την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ πολλές θα είναι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και ο νέος πλούτος που θα παράγεται”.

 

 

 

 

ΕΡΤ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida