Δ. Μακεδονία: Διερεύνηση επενδυτικής πρότασης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αξιοποίησης  αποβλήτων.

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Δ. Μακεδονία: Διερεύνηση επενδυτικής πρότασης εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αξιοποίησης  αποβλήτων.

 

Στις 26/04/2021 ημέρα Δευτέρα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με Εκπροσώπους Εταιρειών Εφαρμογών Κυκλικής Οικονομίας Υψηλής Τεχνολογίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί στην Περιφερειακή Αρχή και σε εκπρόσωπο της ΔΙΑΔΥΜΑ η καινοτόμος και πατενταρισμένη τεχνολογία UHTH (υδρόλυση εξαιρετικά υψηλής θερμοκρασίας) για τη μετατροπή αποβλήτων με βάση τον άνθρακα σε αέριο υψηλής περιεκτικότητας σε υδρογόνο, και κατ’ επέκταση υψηλής ενεργειακής κλάσης, το λεγόμενο Syngas. Μάλιστα, από πλαστικά υψηλής πυκνότητας η περιεκτικότητα σε υδρογόνο του παραγόμενου αερίου φτάνει το 60% του όγκου.

Η τεχνολογία αυτή ήδη εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γερμανία και η Ελβετία, μέσω συστοιχίας μονάδων επεξεργασίας δυναμικότητας 5t/day ή 25t/day αποβλήτων. Η τεχνολογία αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρίας, είναι οικολογική, ενεργειακά αποδοτική, καθαρή και οικονομικά επωφελής. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει καύση και δεσμεύεται το παραγόμενο CO2 το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρό ποσοστό στο τελικό προϊόν.

Συζητήθηκε η διερεύνηση ενός μίγματος αποβλήτων που δεν αξιοποιούνται σήμερα και δημιουργούν πρόβλημα στους χώρους που παράγονται και το περιβάλλον.

Τέλος, θα εξεταστεί η περίπτωση αν μια τέτοια επένδυση είναι βιώσιμη να γίνει μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας για παραγωγή ενέργειας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!