Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της.

Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία η οποία αποσκοπούσε στην ενημέρωση των συμμετεχόντων και την ενίσχυση του ερευνητικού ρόλου του Πανεπιστημίου.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο  Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, καθηγητής Νικόλαος Σαριαννίδης και ομιλητές η κ. Μαρία Παλιανοπούλου, μοριακή βιολόγος – γενετίστρια, με σπουδές και στη δημόσια υγεία και ο κ. Παναγιώτης Κάβουρας, ερευνητής – καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Οι ομιλητές εστίασαν στην ακεραιότητα της έρευνας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, στη σημαντικότητα και την ενίσχυση της, στα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά της καθώς και στην ηθική της έρευνας.

 

Η κ. Παλιανοπούλου μέσα από παραδείγματα διαφόρων επιστημόνων, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις παραβίασης ηθικών κανόνων και ανθρώπων που δεν έδρασαν σύμφωνα με τους κανόνες της ακεραιότητας. Τέλος, αναφέρθηκε στην επιστήμη της πολυπλοκότητας.

Ο κ. Κάβουρας αναφέρθηκε στο τι αντιμετωπίζει ένας ερευνητής και στο πως επηρεάζεται από το περιβάλλον εργασίας του, δίνοντας μια συμπληρωματική εικόνα του τι σημαίνει ακεραιότητα της έρευνας.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της. Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ημερίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την ακεραιότητα της έρευνας και τη δεοντολογία της.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...