Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διαδικτυακή Διημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον».

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διαδικτυακή Διημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον».

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Διαδικτυακή Διημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον».

 

Ολοκλήρωσε τις εργασίες της με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο η διαδικτυακή διημερίδα με τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΚΕΚ  ΤΗΜΕΝΟΣ και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και η Ομοσπονδία εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής. Η διημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του  ΥΠΕΞ.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Πενήντα πέντε ομιλητές/εισηγητές παρουσίασαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, όπου αναδείχθηκαν οι δεσμοί ανάμεσα στο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας μας, παρουσιάστηκαν  πρακτικές  προστασίας της   Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και   δράσεις που συμβάλουν  στην ευαισθητοποίηση  των πολιτών για την προστασία της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και, τέλος,  επισημάνθηκαν πρακτικές ψηφιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου.  Η διημερίδα, μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι YouTube του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  (https://youtu.be/i7LTjqPuAzo για το Σάββατο και https://youtu.be/Gu9KfXaAA2A για την Κυριακή).

 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης,  ο Υφυπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας,  κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος Ελληνικής Πρωτοβουλίας σε επίπεδο ΟΗΕ για την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, κ. Γεώργιος Κρεμλής,  ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Παναγιώτης Πασσάς, η Πρόεδρος της ομοσπονδίας εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συλλόγων Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!