Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας!

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας!

 

Η διαχειριστική ομάδα και οι youth workers του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 49 μαθήτριες/τές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Φιλώτα και 60 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού Φλώρινας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ Κ. Φιλιππίδης υποδέχτηκε και συνεχάρη τους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, ανέλυσε τις δράσεις του Ομίλου και παρότρυνε τους νέους για συμμετοχή.

Κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο, οι μαθητές και μαθήτριες ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενημερώθηκαν από τον συνεργάτη του ΟΕΝΕΦ και Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κ. Παρασκευόπουλο, για τη μείωση της μονοδιάστατης οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που σήμερα στηρίζεται κυρίως στην εκμετάλλευση του λιγνίτη για την ηλεκτροπαραγωγή. Παράλληλα, ανακάλυψαν πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, ρομποτικής, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το Κέντρο λειτουργεί σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και υποδέχεται μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, κατόπιν πρότερης συνεννόησης (για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ: 2385 101446 ή/και στο email: [email protected]).

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Δράσεων Πράσινης Ανάπτυξης και Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» έχει ως απώτερο σκοπό την ενημέρωση και Ανάπτυξη Πράσινης κουλτούρας, με στόχο τη νεολαία για τους Δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Πρεσπών αλλά και το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Φιλώτα και την Αν. Διευθύντρια κ. Π. Μπούτσκου, τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ξινού Νερού και τη Διευθύντρια κ. Ξ. Γκουλέτσα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σ. Μωυσάκη και τον Δήμο Αμυνταίου για την υποστήριξη στις δράσεις μας.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες  του ΓΕΛ Φιλώτα και του Δημοτικού Ξινού Νερού Φλώρινας!

Μείνετε συντονισμένοι/ες για τις δράσεις μας!

Facebook: https://www.facebook.com/oenef

Instagram: https://www.instagram.com/activeyouths/

Twitter: https://twitter.com/edicflorina

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCkEhQKC4XzQumZAvFxxvUHA

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!