Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας!

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας!

Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας!

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο μέρος του Σχεδίου Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “Across the Waves” στη Λυών της Γαλλίας, από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2022, του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Μετά την υποδοχή 12 νέων από τον Γαλλικό οργανισμό νεολαίας, MJC Confluence στη Φλώρινα, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα (από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 1 Μαΐου 2022), 12 νέοι και νέες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας με συνοδούς τον Λ. Παπουτζή και την Ε. Σολάκη, youthworkers του Ομίλου, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Λυών και να συμμετέχουν στο Σχέδιο Ανταλλαγής που στόχο είχε την νεανική ενδυνάμωση, κινητικότητα και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην προσφυγική κρίση και την κοινωνική ενσωμάτωση. Μέσω της κινητοποίησης και των κινήτρων γύρω από έναν κοινό σκοπό, οι νέοι/ες κατάφεραν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους, να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των δράσεών τους στην τοπική κοινωνία και να συνεργαστούν για να δώσουν νόημα και δράση στην επιθυμία για δέσμευση και αλληλεγγύη των νέων ανθρώπων με την κοινωνία.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας ξεναγήθηκαν σε ιστορικά σημεία, αξιοθέατα και μουσεία της πόλης της Λυών, δημιούργησαν τα δικά τους podcast, μέσω συνεντεύξεων σε πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία στη Γαλλία και ανακάλυψαν νέες πρακτικές και υποδομές για τη νεολαία.

 

Η επιτυχής συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας, MJC Confluence πρόκειται να συνεχιστεί και να δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κινητικότητας σε νέους και νέες της Φλώρινας και της Λυών. Μείνετε συντονισμένοι!

 

#weareyouthwork #οιΝέοιΜπροστά  #activeyouths

 

Δείτε εδώ τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/oenef

 

 

Ακολουθήστε μας στο Instagram: https://www.facebook.com/oenef

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Οι Ενεργοί Νέοι στη Λυών της Γαλλίας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!