Φλώρινα: Κατάληψη στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Φλώρινα: Κατάληψη στη Σχολή εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών

Σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου της Σχολής θα προχωρήσουν από σήμερα Τρίτη οι φοιτητές και φοιτήτριες στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου.

Φοιτήτριες και φοιτητές του ΤΕΕΤ πραγματοποιούν ήδη παρεμβάσεις στην πόλη, “συμμετέχοντας στο πανκαλλιτεχνικό κίνημα, ενώνοντας τη φωνή και τις δυνάμεις τους με όλους τους σπουδαστές των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών και τους καλλιτέχνες, που αγωνίζονται για την κατάργηση του κατάπτυστου ΠΔ 85/2022 που υποβιβάζει τα πτυχία τους στην κατηγορία ΔΕ, εξισώνοντάς τα με το απολυτήριο Λυκείου”, όπως αναφέρουν.

Σε μια πρώτη ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «το ΠΔ 85 είναι ένα προεδρικό διάταγμα που υπονομεύει και εξισώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών με απολυτήρια λυκείου και αυτό είναι μόνο η αρχή. Η υποβάθμιση του δικού μας πτυχίου έχει ήδη ξεκινήσει με την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις «επικοινωνιακές, συλλογικές που να ασκούν πίεση και να συμπεριλαμβάνουν το δημόσιο χώρο και ό,τι περιβάλλει και φιλοξενεί αυτός».

ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!