Κωτσιδης Στέφανος

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Παρεμβάσεις για την έμφυλη ισότητα σε σχολικές μονάδες

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Παρεμβάσεις για την έμφυλη ισότητα σε σχολικές μονάδες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Η πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, αλλά και προαγωγή της έμφυλης ισότητας αποτέλεσαν το στόχο των βιωματικών εργαστήριων «Όλα από την Αρχή και ο Κόσμος από την Αρχή», που υλοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και το Δήμο Κοζάνης, γι’ αυτό το σκοπό.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023 πραγματοποιήθηκαν  60 βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης, σε  7 σχολικές μονάδες της περιοχής, ενημερώθηκαν 1.054 μαθήτριες/μαθητές, 83 εκπαιδευτικοί & 20 γονείς από το επιστημονικό προσωπικό του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν καθολικές-γενικές προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθήτριες/μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η συνέχιση ανάλογων δράσεων κρίνεται αναγκαία, καθώς η αποτελεσματικότητά τους αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα, πάντοτε με την ανατροφοδότηση γύρω από τα αποτελέσματα και τις δυσκολίες που προκύπτουν, από τις σχολικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δύο φορείς αναγνωρίζουν την αποδόμηση της κουλτούρας της βίας σε σχετικά νεαρή ηλικία, ως πολιτική μείζονος σημασίας. Στόχος να αναπτυχθούν συμπεριφορές μηδενικής ανοχής έναντι της βίας και παράλληλα να προωθηθεί η ανάπτυξη υγιών και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στους νέους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, o Δήμος Κοζάνης εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μαθητές και τις μαθήτριες, στους/στις εκπαιδευτικούς, στα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και ιδιαιτέρως στη διευθύντρια, Βασιλική Βόντσα, για την αγαστή συνεργασία. Προσδοκία η περαιτέρω συνεργασία κατά τα επόμενα σχολικά έτη, σε νέες σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται, ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και ανήκει στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που περιλαμβάνει 44 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες και την 24ωρη Γραμμή SOS 15900.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Κοζάνης: Παρεμβάσεις για την έμφυλη ισότητα σε σχολικές μονάδες

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης