Τα γύρισε ο Πλεύρης στην Κοζάνη…

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Τα γύρισε ο Πλεύρης στην Κοζάνη...
Τα γύρισε ο Πλεύρης στην Κοζάνη…

Ο υπ. Υγείας ακύρωσε τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία που είχε ανακοινωθεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη, την υφυπουργό Μίνα Γκάγκα και τον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα. ● Σαν να μην έφτανε αυτό, η συνέντευξη του υπουργού δόθηκε στα… γραφεία της Ν.Δ. ● Την ίδια ώρα παιδίατρος που παραιτήθηκε από το Μαμάτσειο προσλήφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο ως… ιδιώτης.

Βέρτιγκο σχεδιασμών στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Υγείας με το μυαλό στις εκλογές. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρής ακύρωσε προχθές στην Κοζάνη τούς μέχρι τώρα σχεδιασμούς που είχαν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό τον ίδιο, την υφυπουργό του, Μίνα Γκάγκα, αλλά και από τον δήμαρχο της πόλης, όταν όλοι μαζί διαφήμιζαν με επίδειξη αποφασιστικότητας την κατασκευή νέου νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία;

Μόλις τον περασμένο Ιούνιο ο πρωθυπουργός δήλωνε σε ιατρικό συνέδριο πως «έχω δει ήδη ένα σχέδιο, το οποίο έχει ετοιμαστεί και φαίνεται πολύ λογικό, πιλοτικό για τη Δυτική Μακεδονία, για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις υφιστάμενες δομές και από εκεί και πέρα πού χρειάζεται να δημιουργήσουμε καινούργια νοσοκομεία» («Σχέδιο απορρύθμισης του ΕΣΥ», «Εφ.Συν.», 10.6.2022).

Ποιο σχέδιο είχε δει; Μα του δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα («Σχεδιάζουν “οικονομικότερο” μοντέλο δημόσιας περίθαλψης με είσοδο ιδιωτών» «Εφ.Συν.» 7.1.2022), με το οποίο προτεινόταν ένα νέο κεντρικό νοσοκομείο που θα λειτουργούσε με μεταφορά προσωπικού από τα υφιστάμενα, τα οποία με τη σειρά τους θα γίνονταν Κέντρα Υγείας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προχθές στην Κοζάνη ο κ. Πλεύρης έβαλε όλες τις ανησυχίες στον… σιγαστήρα. Τι δήλωσε όταν τον ρώτησαν για τη δημιουργία Περιφερειακού νοσοκομείου που προωθεί ο δήμος; Οτι «ο κεντρικός σχεδιασμός του υπουργείου δεν επηρεάζεται από τα σχέδια αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής»(!) και για να μην υπάρχουν απορίες ξεκαθάριζε για το μέλλον των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας πως «εμείς και στον νέο υγειονομικό χάρτη που σχεδιάζουμε προβλέπουμε δύο αυτόνομες δομές που σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτήρα αλληλοσυμπλήρωσης».

Πρόκληση

Πώς μπορεί να αποφύγει κανείς τον πειρασμό να σχολιάσει το γεγονός ότι η συνέντευξη Πλεύρη –παρούσης και της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου– δόθηκε στα γραφεία της τοπικής Ν.Δ. (αυτό κι αν είναι πρωτοτυπία για να μην πούμε πρόκληση και αφήνουμε κατά μέρος το ανεπανάληπτο, ότι διακόπηκε η συνέντευξη για να προλάβουν οι τοπικοί κομματικοί παράγοντες… να φωτογραφηθούν με τους υπουργούς!).

Οι διαβεβαιώσεις στους Κοζανίτες δόθηκαν αφειδώς: «Οι δύο νοσοκομειακές δομές θα έχουν κεντρικό ρόλο στην παροχή περίθαλψης στους πολίτες», «Μα… αφού γίνεται επέκταση του Μαμάτσειου… ολόκληρο εργοτάξιο…», «Υπάρχει πολιτική βούληση του υπουργείου να προχωρήσουμε σε νέες προκηρύξεις όπου θα προβλέπονται και κίνητρα για την προσέλευση του Ιατρικού προσωπικού»! Η… ανελέητη επίθεση στα προβλήματα του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου, ήταν το «τελειωτικό» χτύπημα μετά τις απαντήσεις που είχε δώσει πριν από λίγες μέρες η υφυπουργός Μίνα Γκάγκα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα και του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη που ρωτούσαν για τα κενά της Παιδιατρικής, της ΜΕΘ και στους αναισθησιολόγους.

Οι… αριθμητικές απαντήσεις της κ. Γκάγκα κατέτειναν στην πρωτοφανή μείωση νοσηλειών που είχε καταγράψει η Παιδιατρική. Το γεγονός ότι αυτό συνέβη λόγω του κορονοϊού, όπως συνέβη σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας αλλά και της υφηλίου, δεν επηρεάζει τη λογική του υπουργείου, που υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα. Πώς; Σήμερα θα αρκεστούμε μόνο σε ένα περιστατικό. Είναι γνωστό ότι τα πράγματα στην Παιδιατρική του Μαμάτσειου οξύνθηκαν μετά την παραίτηση έμπειρης παιδιάτρου. Το πρόβλημα πράγματι «λύθηκε» με ακαριαία επιτελική αντίδραση αφού η ίδια γιατρός προσλήφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, αυτή τη φορά… ως ιδιώτης με μπλοκάκι και full time! Αλαλα τα χείλη…

efsyn.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!