Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με εκπροσώπους του κόμματος των Πράσινων

 

Η μετάβαση στην απολιγνιτοποίηση και οι προοπτικές της επόμενης μέρας αποτέλεσαν το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους του Πράσινου κόμματος.
Οι κ. Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος Πράσινων, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, μέλος συμβουλίου Πράσινων & Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ & μέλος συμβουλίου Πράσινων παρέθεσαν στον κ. Μαλούτα τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη στη μεταλιγνιτική περίοδο. Οι εκπρόσωποι των Πράσινων υπογράμμμισαν την ανάγκη περιορισμού όλων των ορυκτών καυσίμων (φυσικό αέριο), καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης παρουσίασε σε αδρές γραμμές την πρόταση της δημοτικής αρχής για μια Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, όπως κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2020, ενώ αναφέρθηκε στην Κοζάνη του μέλλοντος και την πρόθεση η πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας να αποτελέσει μία από τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».
Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας των Πράσινων στην περιοχή, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με ταύτιση απόψεων σε μεγάλη έκταση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!