Σήμερα η απόφαση για παράταση του lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης

Σήμερα η απόφαση για παράταση του lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΚΟΖΑΝΗ ΕΟΡΔΑΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για την παράταση στο lockdown στην Κοζάνη.

 

Σήμερα αναμένεται τελικά η απόφαση για τον καθορισμό του νέου υγειονομικού χάρτη κινδύνου, από το οποίο θα προκύψει η παράταση ή μη του lockdown στην Κοζάνη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, στην διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης.

Ωστόσο στην χτεσινή ενημέρωσης της συντονιστικής Επιτροπής της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία της covid-19 στο πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γρηγόρης Τσούμαρης, τόνισε ότι «μετά από σχετική επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποσαφηνίζεται ότι δεν τίθεται μέχρι στιγμής θέμα παράτασης πέραν της 29ης Οκτωβρίου 2020. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί από τα αρμόδια όργανα και θα ανακοινωθεί εγκαίρως το πόρισμα».

Στην ίδια ανακοίνωση της Περιφέρειας μεταξύ άλλων αναφέρεται: Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 8 έλεγχοι σε επιχειρήσεις του Δήμου Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε τήρηση των μέτρων προστασίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 9 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Κοζάνης, όπου και σ’ αυτή την περίπτωση παρατηρήθηκε επαρκής τήρηση των μέτρων προστασίας.

Επίσης η Επιτροπή ενημερώνει τους πολίτες για την -κατόπιν γνωμοδοτήσεώς της- εν ισχύ αναστολή λειτουργίας των κάτωθι σχολικών μονάδων

-Την αναστολή λειτουργίας της Β΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων έως και 30-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πλατανορρεύματος για διάστημα 14 ημερών έως και 29-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας της Γ’ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης έως και 30-10-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Β3 του 2ου Γυμνασίου Κοζάνης έως και 30-10-2020.

-Την εξ’ ολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του 12ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας έως και 06-11-2020.

-Την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Α3 του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης έως και 06-11-2020.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 είναι τα εξής: Έντακα κρούσματα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν στον Δήμο Κοζάνης, 1 στον Δήμο Εορδαίας και 2 στον Δήμο Σερβίων.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Tagged