Π.Ε. Κοζάνης: 700.000€ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Φράγματος Σισανίου ισχύος 0,33MW.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Π.Ε. Κοζάνης: 700.000€ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Φράγματος Σισανίου ισχύος 0,33MW.

 

Ένα μεγάλο, απαραίτητο και ωφέλιμο έργο για τους καλλιεργητές κυρίως του Σισανίου προϋπολογισμού 700.000€ (με Φ.Π.Α.) εισηγήθηκε προς ένταξη στο ΕΑΠ 2012-2016 στην 43η Οικονομική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Πρόκειται για την «Εγκατάσταση και λειτουργία Υδροηλεκτρικού Σταθμού ισχύος 0,33MW, στη θέση «Φράγμα Σισανίου» της Δ.Ε. Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Π.Ε. Κοζάνης». Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα καλύπτει τις ανάγκες για την λειτουργία των αντλιοστασίων άρδευσης σε ετήσια βάση.

Το προτεινόμενο  έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία όλου του απαιτούμενου και απαιτούμενου εξοπλισμού για την κατασκευή Υδροηλεκτρικού Σταθμού  στη θέση του φράγματος Σισανίου συνολικής ισχύος 330KW.

Οι διαμορφούμενες τάσεις παγκοσμίως για την συμβολή των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι δεδομένες τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό αλλά και στην αξιοποίηση υφιστάμενων έργων προτείνεται η κατασκευή του  ΥΗΣ που θα συμβάλει ταυτόχρονα στην μείωση του κόστους χρήσης του αρδευτικού Σισανίου και παράλληλα στην ενίσχυση του δικτύου της ΔΕΗ με 330 KW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το έργο θα κατασκευαστεί εκ ολοκλήρου από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης.

Κατά την επίσκεψη στην ιστορική και πανέμορφη τοπική κοινότητα Σισανίου ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Δημήτρη Ζιώγου και τον Πρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β.  Δημήτρη Κατζογιάννη (γνωστό δημοσιογράφο «Θαρραλέος») επισκέφτηκαν το φράγμα όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός αλλά και η οικοτουριστική ανάπτυξη της παραλίμνιας περιοχής του.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στον χώρο του επικείμενου αναδασμού όπου καλλιεργούνται τα περίφημα φασόλια (τα οποία φέτος δυστυχώς μαράζωσαν από τον καύσωνα) ,διάβηκαν την διαδρομή φράγμα – Ι.Μ. Παναγιάς, της οποίας επίκειται η ασφαλτόστρωση, καθώς επίσης και το προς καθαρισμό τμήμα του ποταμού Μύριχου που διασχίζει την κοινότητα. Ακολούθησε συζήτηση σε μία από τις δύο εντυπωσιακές και καλαίσθητες μονάδες φιλοξενίας, εστίασης και αναψυχής όπου ο κ. Τσιούμαρης εντυπωσιάστηκε για μια ακόμη φορά από την προσπάθεια των κατοίκων να κρατήσουν όχι μόνο τον τόπο τους «ζωντανό» αλλά και να έχουν μερίδιο στην αγορά μέσω της προώθησης των προϊόντων τους αλλά της προσέλκυσης επισκεπτών οι οποίοι έχουν πολλούς λόγους να βρεθούν στην πανέμορφη αυτή περιοχή.

Στη συνάντηση έδωσε το παρόν και ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Ζιώγου. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Δημήτρης Ζιώγου αλλά και παρευρισκόμενοι κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το μεγάλο και συνεχές ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την κοινότητα Σισανίου αναμένοντας σύντομα να ευοδωθούν  οι κόποι, το όραμα και οι προσπάθειες όλων (φορέων & κατοίκων).

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Για τον εορτασμό της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο, το οποίο βρίσκεται 4 χλμ. από την Τοπική Κοινότητα Χρωμίου του Δήμου Κοζάνης, οι

Διαβάστε περισσότερα »
Άρθρο του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση»: «Η ανάπτυξη στη μετά τον λιγνίτη εποχή. Μια πρόκληση στην οποία Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και Πολίτες πρέπει να απαντήσουμε θετικά»
ΚΟΖΑΝΗ

Άρθρο του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση»: «Η ανάπτυξη στη μετά τον λιγνίτη εποχή. Μια πρόκληση στην οποία Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και Πολίτες πρέπει να απαντήσουμε θετικά»

«Η  ανάπτυξη στη μετά τον λιγνίτη εποχή. Μια πρόκληση στην οποία Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και Πολίτες πρέπει να απαντήσουμε θετικά», τιτλοφορείται το άρθρο δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, στο μηνιαίο περιοδικό «Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα »
Κοζάνη - Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.
ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη – Εκδήλωση – ομιλία  του Ανδρέα Λοβέρδου στα πλαίσια των διαδικασιών εκλογής νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κοζάνης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής να παρακολουθήσουν την εκδήλωση – ομιλία του υποψηφίου προέδρου του Κινήματος Ανδρέα Λοβέρδου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Κοζάνη: Υγειονομικοί (σε αναστολή) : Όλα όσα ειπώθηκαν, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη (βίντεο)
ΚΟΖΑΝΗ

Eordaialive.com: Κοζάνη: Υγειονομικοί (σε αναστολή) : Όλα όσα ειπώθηκαν, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη (βίντεο)

Eordaialive.com: Κοζάνη: Υγειονομικοί (σε αναστολή) : Όλα όσα ειπώθηκαν, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό υγείας Θάνο Πλεύρη .   Δείτε το βίντεο του eordaialive.com.. Tι είπε στους δημοσιογράφους

Διαβάστε περισσότερα »
Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές
ΚΟΖΑΝΗ

Λ. Μαλούτας: Να στελεχωθεί η παθολογική του Μαμάτσειου – Πλακεντάς: Να αυξηθούν οι νοσηλευτές – Θάνος Πλεύρης: Προβληματισμός για τα κρούσματα στη Βόρειο Ελλάδα – Δεν θα υπάρχει καμία παραχώρηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Χρήστος Ελευθερίου: Να δοθούν τα ονόματα των ανεμβολίαστων – Διευθύντρια πέταξε έξω ανεμβολίαστη καθαρίστρια Τι ειπώθηκε για τα κρούσματα στα σχολειά Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στη συνάντηση με τον

Διαβάστε περισσότερα »
Eordaialive.com: Kοζάνη : Θερμή υποδοχή Πλεύρη από υγειονομικούς ''ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ - ΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ '' (Δείτε το βίντεο)
ΚΟΖΑΝΗ

Eordaialive.com: Kοζάνη : Θερμή υποδοχή Πλεύρη από υγειονομικούς ”ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ – ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ” (Δείτε το βίντεο)

Μετά τη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη βρέθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη αλλά και με φορείς

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida